De beste bezorgrestaurants van 2019

Het afgelopen jaar hebben we met enige regelmaat een fietskoerier met een goedgevulde tas vol eten naar ons huis laten rijden. De ene keer met meer succes dan de andere, maar er zijn een paar zaken waar we graag weer zouden willen bestellen. Dit waren de beste bezorgrestaurants die we in 2019 testten.

Eetwinkel Zuuver

Het idee achter dit eetwinkeltje aan de Prinsesseweg is eigenlijk dat je er eten afhaalt om het vervolgens zelf thuis op te warmen. Maar bestellen kan hier dus ook, en dan krijg je wél een warm maaltje. Handig voor wie geen tijd of zin heeft om boodschappen te doen en te koken, maar wel gewoon goed wil eten. Gezond (behalve dan het fantastische chocoladetoetje dat we aten) lekker en makkelijk: Zuuver is een aanrader.

Lees hier de hele recensie.

Poké Spot

Eén van de nieuwe aanwinsten in Groningen heeft meteen een plek op deze lijst veroverd. Bij Poké Spot heb je veel keus en krijg je flinke porties voor weinig geld. Een prima plek dus om het populaire Hawaiiaanse gerecht met rijst, groente en – traditioneel – rauwe vis te bestellen.

Lees hier de hele recensie.

Pure

Voor wie iets te vieren heeft, maar niet zelf taart wil halen in de winkel. Of voor wie gewoon zin heeft om zichzelf te verwennen met wat zoetigheden zonder daarvoor de deur uit te hoeven gaan. Niet elk taartje dat we voor mijn verjaardag bestelden was een succes, maar alleen het idee al dat je zo’n uitgebreide – en overwegend lekkere – taartjesproeverij thuis kan laten bezorgen, maakt ons blij.

Lees hier de hele recensie.

Chef Piri Piri

De lekkerste kip van Groningen, aldus de fietskoerier die ons maaltje van Chef Piri Piri afleverde. Nou hebben we nog niet alle bezorgkippetjes geprobeerd, maar bijna een jaar later denken we nog steeds af en toe aan de supermalse geroosterde kip van Chef Piri Piri. De rest van de week kun je beter vegetarisch eten, maar áls je vlees eet, laat het dan zo goed zijn als de kip van Chef Piri Piri.

Lees hier de hele recensie.

The Smooth Brothers

Oké, we schreven dat we vanwege de hoge bezorgkosten liever een keer iets ophalen bij The Smooth Brothers, of er gaan zitten, dan dat we een bestelling aan huis laten afleveren. Maar dat doet niks af aan die andere uitspraak: ‘Dit waren de beste smoothies die ik in een hele lange tijd heb gehad’. En smaak is het belangrijkste, dus Smooth Brothers verdient wel een plekje in deze lijst.

Lees hier de hele recensie.

Toen ik net weer even op de app van Thuisbezorgd keek, zag ik dat er alweer allemaal nieuwe restaurants waren toegevoegd. Het aanbod blijft maar groeien en groeien. Er is dus nog genoeg te proberen in het nieuwe jaar. En ik heb er nu al zin in.