We moesten even bijkomen van de feestdagen, waardoor we zomaar vergaten om vorige week een food-agenda te maken voor januari. Gelukkig moesten de meeste evenementen-organisatoren ook even uitbrakken, dus je hebt niet veel gemist. Dit is er de rest van de maand te doen!

Cocktail Party, 10 januari

Zat van het grijze winterse weer en droom je van een enkeltje Mexico, maar zit dat er helaas niet in? Kom dan naar de Cocktail Party bij DOT, waar ze behalve margarita’s en tequila sunrises ook taco’s serveren. Verder is er een DJ die vast ook wel wat tropische deuntjes draait. Het evenement is gratis toegankelijk. Vanaf 16 uur, Vrydemalaan 2

0.0 borrel, 11 januari

Ben je na tien dagen Dry January wel weer uitgekeken op de fris? Bij de Gall & Gall in Selwerd spelen ze slim in op je goede voornemens met een borrel waar ze hun alcoholvrije assortiment presenteren. We nemen dus aan dat er ook het een en en ander te proeven valt. 14-16 uur, Eikenlaan 39

Wolkin-diner

Het zondagse inloop-restaurant in de voormalige Suikerfabriek gaat in 2020 gewoon weer door met elke week een andere cateraar. Deze eerste editie van het jaar wordt verzorgd door Smaken van Anna, die onder meer uiensoep, pasta met paddenstoelen en scroppino met citroen en passievrucht op het menu heeft staan. Vanaf 15 uur, Suikerlaan 5

Mensa Grand Theatre, 22 januari

Cateringcollectief Studio Kruimels organiseert in het Grand Theatre een maandelijkse mensa. Voor €1,50 heb je een voorgerecht, voor €4,50 een hoofdgerecht en een toetje kost €2. Het eten is geschikt voor vegetariërs. Vanaf 18 uur, Grote Markt 35 

Stamppotdiner, 26 januari

Voor stamppotliefhebbers is Eetcafé De Stadstuin elk jaar in januari the place to be, want dan staat daar een stamppotbuffet klaar. Dit keer is dat op 26 januari. De kosten voor onbeperkt opscheppen zijn €14,95. Vanaf 17 uur, Hereweg 42

Vegan Meetup, 26 januari

Vegan diëtist Lisa Steltenpool is te gast bij restaurant Achterwerk om je te vertellen hoe je gezond en lekker eet zonder dierlijke producten. Na afloop schuif je aan bij een veganistisch driegangenmenu. De kosten zijn €29,50 exclusief drinken. Vanaf 16.45 uur, Oosterstraat 13a

United Kitchen diner, 26 januari

Het sympathieke initiatief United Kitchen helpt buitenlandse vrouwen met inburgeren in Groningen. Ze koken voor je en schuiven daarna gezellig aan. Voor €17,50 (€15 voor studenten) ben je welkom om mee te eten van het driegangenmenu in het pand van Eeterie De Globe. 18-21 uur, Akerkhof ZZ 22

Bakworkshop, 30 januari

Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari leert je hoe je een fruittaart maakt en onder begeleiding van patissier Alvaro Anjos maak je zelf macarons om die taart mee te versieren. De workshop is in de keuken van macaronwinkel Smaakaron en kost €60. 17-21 uur, Oude Ebbingestraat 46