cof

Recensie: Magoya

Samengevat
Sfeer
7.5
Eten
6.5
Bediening
6.5
Prijs-kwaliteit
7.5
7

Sinds de opening van Magoya – een restaurant voor Aziatisch comfort food – zit het er naar ons idee bijna elke dag vol. Dat maakt nieuwsgierig, dus gaan we er zelf maar eens kijken.

Sfeer

Magoya is modern en sfeervol ingericht met veel hout. Er zijn op creatieve manieren afscheidingen aangebracht tussen de tafels, waardoor de grote ruimte wordt opgedeeld. De grote eyecatchers zijn de kersenbomen met hun roze bloesem: alsof je zo de Instagramfeed van een willekeurige influencer in de lente in Japan bent ingestapt. Bij binnenkomst worden we meteen naar een plek gewezen door een meisje dat Engels spreekt.

Wij zitten met z’n tweeën aan een klein tafeltje, maar er zijn ook grote, ronde tafels voor groepen. Die zien er aantrekkelijker uit, want wij zitten nogal krap. Magoya heeft goed z’n best gedaan om optimaal gebruik te maken van de ruimte, maar daardoor zitten wij erg dicht bij onze buren. Ik kan precies zien wat ze eten en horen waar ze over praten.

Tijdens ons bezoek stroomt het restaurant helemaal vol met vooral jonge mensen. De doorloop is snel en als een tafeltje leeg is, wordt ‘ie ook al gauw weer gevuld.

Eten

De avond begint met wat verwarring aan onze kant. We moeten bestellen door onze telefoon tegen een qr-code aan te houden, maar dat lukt niet meteen. Na een tijdje slagen we er toch in om onze keuze digitaal door te geven, alsof we bestellen via de Thuisbezorgd-app. Ik snap dat dit efficiënt is  – onze drankjes staan binnen een paar minuten op tafel en ook het eten komt daarna vrij snel – maar ik vind het onpersoonlijk en ongezellig.

Je kunt bij Magoya terecht voor lunch en diner, maar het menu is de hele dag hetzelfde, met noedel- en rijstgerechten, sushi, ramen en pokébowls.

Mijn tafelgenoot en ik delen als bijgerechten de Chinese lenterol (2 voor €3) en de vegetarische gyoza (4 voor €4). De loempia’s zijn mooi knapperig, maar verder niet bijzonder. De gyoza – Japanse gebakken dumplings – hebben een lekker hartige smaak. De onderkant is mooi bruin gebakken – dit had van mij wel aan alle kanten gemogen – en het dikke, zoete sausje past er goed bij. Ik vind de zachte vulling wel een beetje ondefinieerbaar.

Ik eet als hoofdgerecht de chow mian, gewokte noedels met groente en tofu. Het is een beetje flauw, maar dit los ik op met de sojasaus die standaard op elke tafel staat. De tofu zou gewokt moeten zijn, maar ik vind dat ze dit veel te kort hebben gedaan. De structuur voelt half rauw en heel zacht. Tofu is wat mij betreft veel lekkerder als hij goed aangebakken is, met een licht korstje, en van binnen nog zacht. Gelukkig zijn de groenten en noedels wel goed klaargemaakt. Al met al vind ik het dankzij de sojasaus nog wel een prima gerecht voor de prijs die je betaalt (€9,50, zoals alle hoofdgerechten).

Mijn tafelgenoot eet de ramen tonkotsu, noedels in kip- en varkensbouillon met groenten, bamboescheuten en een ei. Hij mag uit vier toppings kiezen en gaat voor buikspek. Daar is de kok niet zuinig mee, er zit veel in de kom. Het spek heeft een knapperig korstje, maar er zit af en toe nog wel wat vet op dat niet goed is weggesmolten. Het is op zich een prima gerecht – gelukkig niet flauw – maar mijn tafelgenoot vind de muffe geur die eraan hangt niet zo prettig.

Alcohol drinken is bij Magoya overigens nog geen optie; de biertjes en wijntjes zijn afgeplakt op de menukaart. Ook huisgemaakte desserts zijn er niet. Wel bakjes Ben & Jerry’s, maar dat ijs kennen we al wel.

Bediening

De bediening neemt bij Magoya dus geen bestellingen op, waardoor het brengen van eten en leegruimen van tafels overblijft. Dit gaat allemaal heel snel. Wat ook goed is, is dat de medewerkers iedereen bij binnenkomst even vragen of ze hier al eens eerder zijn geweest. Als dat niet het geval is, wordt het bestelproces met je telefoon uitgelegd.

Kans op een tweede bezoek

Qua eten is Magoya zeker niet beter dan de vele andere Aziatische restaurants die Groningen inmiddels rijk is. Magoya is een soort Pastafabriek, maar dan Aziatisch. Prima voor een snelle, goedkope maaltijd met vrienden na een dag studeren of werken – en dat is natuurlijk perfect voor een stad als Groningen – maar voor een gezellige avond uit zou ik toch ergens anders heen gaan.

Praktische info

Stoeldraaierstraat 56
www.magoya.nl
Prijs: hoofdgerechten voor €9,50, bijgerechten tussen €3 en €5