Recensie: Meerwold

Samengevat
Sfeer
6
Eten
7
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
6.5
6.6

We hebben nog een spaarkaart van de Albert Heijn-restaurantactie liggen, dus bekijken we welke zaken er meedoen en waar we nog niet zijn geweest. Meerwold krijgt positieve recensies en goede cijfers op IENS: genoeg reden om hier eens langs te gaan.

Sfeer

Meerwold zit in het grote hotel Groningen Plaza aan het Hoornsemeer, dus het is voor de meeste mensen geen plek waar je ‘eventjes’ een hapje gaat eten. Om er te komen lopen we door de lobby van het hotel, waar een vreemde chemische bloemengeur hangt. Het restaurant zelf heeft een plafond van systeemplaten, bruine vloerbedekking, bruine schotten die de ruimte verdelen en verder zien we veel crème en zwart. Aan de muur hangen grote afbeeldingen van eten, we vermoeden stockfoto’s. Geen inrichting met veel karakter. Wel een positief punt: de enorme ramen. Nu het donker is hebben wij daar niks aan, maar op andere tijdstippen zal het vast voor veel daglicht zorgen.

Eten

Het menu vinden we niet ontzettend spannend of creatief. Erger, er zijn schrikbarend weinig vegetarische opties: van de hoofdgerechten is er maar eentje geschikt voor vega’s. De vis van de dag is zalm, krijgen we te horen. Op de kaart staat dat de ‘vangst van de dag’ vers uit Harlingen komt, maar dat lijkt ons voor zalm onwaarschijnlijk.

Als voorgerecht neem ik de ravioli met paddenstoelen. Bij de eerste hap merk ik dat het eten al lauw is – jammer. Het gerecht is verder prima, maar wel wat saai. Ik mis een echt uitgesproken smaak: eigenlijk is elke hap hetzelfde. Dat geldt ook voor de structuur, want alles op het bord is vrij zacht. Iets met wat bite erbij had het beter gemaakt. Overigens is de pasta wel mooi dun en al dente.

De langzaam gegaarde runderbavette had wat malser gemogen. De ingelegde groenten en wortelpuree passen goed bij het vlees en zorgen voor wat afwisseling, maar er had meer van op het bord mogen liggen. Nu heeft tafelgenoot veel happen met alleen maar vlees en dan is het geheel nogal droog. Een saus of jus was welkom geweest.

Ik vervolg de maaltijd met eend. Die is mooi rosé, zoals beloofd, maar de dikke vetrand hadden ze weg mogen smelten en het velletje is niet erg krokant. De saus van rode bieten past er goed bij en is erg lekker: daar had ik een stuk meer van op mijn bord willen zien. Ik houd normaal niet zo van spruitjes, maar de exemplaren bij dit gerecht zijn gelukkig niet erg bitter – wel iets te zacht.

De biefstuk van mijn tafelgenoot heeft ook een mooie garing en hij vindt de jus van zwarte knoflook en ui erg lekker. Wat opvalt is dat onze borden, afgezien van het vlees, de saus en mijn spruitjes, identiek zijn. Dezelfde klein gesneden gebakken groente en dezelfde ingelegde groente en wortelpuree, die we ook al bij het voorgerecht van mijn tafelgenoot zagen. Ook de opmaak is hetzelfde. Dat is vast efficiënt en de groenten zijn lekker, maar ik vind het niet van veel creativiteit getuigen.

We krijgen er ook nog een lekkere, frisse salade bij met onder andere meloen, ingelegde komkommer, rozijnen en croutons; plus een bakje gebakken aardappelen die weinig indruk maken.

Als toetje nemen we het grand dessert voor twee personen. Dat bestaat uit drie soorten ijs – fris rood fruit, romige karamel en iets te zoete rabarber – een panna cotta van amandelmelk, gekarameliseerde karnemelkcustard en een chocoladetaartje. De romige panna cotta combineert goed met de het friszure van de mousse en jam die erbij geserveerd worden. De zoete witte chocolade maakt het geheel af.

De karnemelkcustard blijkt een soort taartje te zijn: lekker, maar de bosbessenmousse erbovenop smaakt naar snoep en daar zal niet iedereen enthousiast van worden. Als chocoladeliefhebber kan ik heel wat aan, maar het chocoladetaartje dat we krijgen vind ik nogal zwaar, helemaal na de twee voorgaande gangen. Gelukkig zorgen de besjes voor wat frisse verlichting. De gesponnen karamel is een mooi detail.

Bediening

De bediening doet het oké. Ze maken geen fouten, maar doen ook niks extra’s. Zo moeten we zelf onze jas ophangen en komen ze tussendoor nauwelijks langs om te checken hoe het gaat. Als we aan het einde van de avond willen afrekenen is er even niemand te vinden. Daartegenover staat dat we nooit lang hoeven te wachten op ons eten of drinken en dat de bediening wel vriendelijk is.

Kans op een tweede bezoek

Vanuit de meeste Groningse wijken moet je nogal een reis maken om dit restaurant te bezoeken. Als je daarbij optelt dat het eten oké maar niet geweldig is, denk ik niet dat ik hier terugkom. Het is een prima keuze als je toch al in het hotel verblijft, maar er zijn tal van goede restaurants in Groningen waar Meerwold niet mee kan concurreren – hoeveel negens en tienen de zaak ook krijgt op IENS.

 

praktische info

Laan Corpus den Hoorn 300
hotelgroningenplaza.nl
Prijs driegangenmenu €34,50