De smaakmakers

Saskia Jonker, hoofdredacteur

Saskia JonkerKan niet zo goed over zichzelf schrijven, maar wel heel goed over anderen. Dus werd ze journalist, al fantaseerde ze ook over een bestaan als banketbakker. Maakt dat nu goed door over eten te schrijven. Reisde zes jaar door Friesland om restaurants te recenseren voor de Leeuwarder Courant. Het idee voor De Smaak van Stad kwam tot haar in een onrustige droom na een avondje zwaar tafelen.

 

Carleen de Jong

Freelance journalist die bij het ontbijt al nadenkt over wat ze die avond gaat eten en dat avondeten vaak als het hoogtepunt van de dag ziet. Gaat niet – zoals zoveel leeftijdsgenoten – bijna weg uit Groningen, want er zijn hier nog veel te veel restaurants om uit te proberen. Heeft nu bij De Smaak van Stad dé manier gevonden om haar twee lievelingsdingen in het leven – schrijven en eten – te combineren. Hoopt uiteindelijk een eetcolumn in een mooi landelijk tijdschrift te hebben.