De smaakmakers

Hoofdredacteur

Saskia Jonker

Saskia JonkerKan niet zo goed over zichzelf schrijven, maar wel heel goed over anderen. Dus werd ze journalist, al fantaseerde ze ook over een bestaan als banketbakker. Maakt dat nu goed door over eten te schrijven. Reisde zes jaar door Friesland om restaurants te recenseren voor de Leeuwarder Courant. Het idee voor De Smaak van Stad kwam tot haar in een onrustige droom na een avondje zwaar tafelen.

 

Auteurs

Welmoed van Dijken

welmoedStudeert geschiedenis, maar dagdroomt regelmatig over restaurantmenu’s, rennen door Italiaanse wijngaarden en het eetpatroon van Lodewijk XIV. De geschiedenis van eten, minstens zo interessant. Ergert zich aan de op de Randstad georiënteerde eetverslagen van nationale media maar stond zelf evengoed versteld van het omvangrijke culinaire aanbod in Groningen. Pet peeve: wijn in waterglaasjes.

 

Esther van der Meer

Houdt van eten, of, om Virginia Woolf te citeren: ‘One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.’ Over de markt struinen, verdwijnen in een kookboek, in de keuken scharrelen en uit eten gaan horen tot haar favoriete tijdverdrijven. Geeft in het dagelijks leven Nederlands en journalistiek op de NHL Hogeschool.