rhdr

Lunchrecensie: El Maïda

Samengevat
Sfeer
7
Eten
8
Bediening
7
Prijs-kwaliteit
8
7.5

Onlangs breidde het Le Souk/Mechoui-imperium in de Folkingestraat uit met lunchzaak El Maïda, onder leiding van de zoon van de eigenaar. Meer eten met invloeden uit Noord-Afrika en producten van één van de leukste kruideniers van de stad, dat moesten we proberen.

Sfeer

Het is een van de laatste warme dagen, dus willen we buiten zitten. Voor de deur staan twee tafeltjes, maar daar lopen mensen vlak langs en er wordt tijdens ons bezoek ook aan de straat gewerkt. Gelukkig is er achter ook een terras, en daar is het best knus. Er staan vier tafeltjes met vrolijke tafelkleedjes, wat plantjes en een olijfboompje. Om er te komen moet je alleen wel even door een donker, rommelig gangetje. Daar zouden ze voor volgende zomer nog iets aan kunnen doen. Ook binnen is het sfeervol, met planten, gezellige zithoekjes, zachte kleuren op de muren, een open keuken en veel decoratie.

Eten

Bij El Maïda kom je om te lunchen, ontbijten of wat te drinken met een hapje erbij. De kaart is uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit broodjes, wraps, tajines en kleine ‘streetfood’-hapjes. Na lang twijfelen (bijna alles klinkt lekker!) ga ik voor een broodje met lams- en rundergehaktballetjes in tomatensaus, met mozzarella, oregano en ras-el-hanoutkruiden van Le Souk. Mijn tafelgenoot kiest de Arabische wrap met gebakken halloumi.

Beide gerechten worden geserveerd met een simpele salade van ijsbergsla, tomaat, komkommer en pepertjes. Die laatste laat ik na een klein hapje liggen omdat ik ze te scherp vindt. Daar moet je van houden en dat wordt beaamd door iemand van de bediening. De salade is oké, en wel verfrissend op een warme dag als deze, maar echt veel voegt ie niet toe.

Mijn broodje is erg lekker. Het vlees is supermals en de saus heel smaakvol. De oregano en ras-el-hanout zijn precies genoeg aanwezig. Ook heeft de saus een licht zure, frisse smaak die een mooie tegenhanger biedt voor het wat zoutere vlees en de romige mozzarella. Het broodje zelf is een ‘gewone’ baguette, maar hij is goed knapperig, vers en bovendien rijk belegd.

Mijn tafelgenoot is ook enthousiast over haar wrap met mooi gebakken halloumi. Er zit een lekkere zoetzure saus op die ook goed past bij de wat zoutere kaas. Ze vindt het alleen jammer dat de wrap zo is belegd dat je nooit een hap met alle ingrediënten samen hebt. Alle sla zit aan de ene kant en de halloumi aan de andere.

Bediening

We worden geholpen of aangesproken door vier verschillende mensen, waaronder de eigenaar. Op zich is dat niet erg, want iedereen is heel vriendelijk en vrolijk. De jongen die we het vaakst zien vertelt dat het zijn tweede dag is. Hij is nog wat onwennig, maar doet het wel leuk. Het is alleen jammer dat niet alles helemaal goed gaat. Zo krijgt mijn tafelgenoot het glas water waar ze om vraagt niet, is haar lepeltje veel te kort voor haar hoge glas latte macchiato en krijgen we ons bestek pas nadat het eten is gebracht.

Kans op een tweede bezoek

We hebben voor een prima prijs heel lekker gegeten bij El Maïda, dus ik kom graag nog eens terug. Wat mij betreft is een lunchzaak als deze de perfecte aanvulling op de oude bekenden Le Souk en Mechoui en het zou me niet verbazen als dit eenzelfde status gaat krijgen.

 

Praktische info

Folkingestraat 19
elmaida.nl
Prijs lunchgerechten €4,50 – €11,50