‘Starbucks van de chocolade’ open in Oude Boteringestraat

Een klein paradijs voor chocoholics in Groningen. Dat is wat Quetzal, de nieuwe chocoladebar in de Oude Boteringestraat, wil zijn. Twintig soorten chocolademelk staan er op de kaart, tien chocolademilkshakes, brownies, moulleux en chocoladefondue: kortom, de droom van elke chocoladefanaat.

De zaak vierde zondag een besloten feestje om de opening te vieren, gaat maandag proefdraaien en is vanaf donderdag officieel open. Eigenaar Judith Muijsson is patissier en weet dus wel het een en ander van zoete lekkernijen maken. Ze had eerder eigen zaken in Winschoten en Veendam, maar kon de verleiding van Quetzal niet weerstaan. Hoewel het een franchiseketen is – vernoemd naar de god die volgens de Azteken cacaobonen aan de mensheid gaf – worden de bonbons, brownies en andere zoetigheden huisgemaakt. ,,We gaan ook echt ons stempel op de zaak drukken met eigen producten die je niet bij de andere vestigingen kunt krijgen. Dat is over een maand of drie, als alles hier eenmaal goed draait”, vertelt Muijsson.

Met de locatie naast de openbare bibliotheek en vlakbij de universiteit zijn studenten een voor de hand liggende groep klanten. ,,Je kunt daarom ook veel to go krijgen bij ons. We zijn de Starbucks van de chocolade, zeg maar.” Maar je kunt er ook terecht voor een kinderfeestje of een groepsuitje, want er worden workshops bonbons maken gegeven.

Muijsson gaat de zaak runnen samen met jeugdvriendin Wendy Akkerman, die de bedrijfsleider is. ,,Enorm veel zin”, heeft Akkerman in het avontuur. ,,Het is een uniek concept met kwalitatief hoogstaande producten. Daarom groeit de keten ook zo snel, denk ik. Er zijn al negen vestigingen in Nederland, terwijl Quetzal nog maar anderhalf jaar bestaat. Maar dit is de eerste in het Noorden.”

Eigenaar Judith Muijsson links) en bedrijfsleider Wendy Akkerman.

Voor wie van plan is met een chocolade-hatende vriend of vriendin te komen: op de menukaart staan ook koffie, thee en zoete hapjes zonder cacao. Quetzal is zeven dagen per week open.