10 x bijtijds reserveren voor het kerstdiner in Groningen

Het is nog ruim anderhalve maand tot de kerstdagen, maar wil je verzekerd zijn van een tafel in een restaurant? Bij heel wat horecazaken in Groningen kun je nu al reserveren voor het kerstdiner.

Boccaccio

Kerst op z’n Italiaans? Dat kan bij Boccaccio. Het keuzemenu bestaat uit onder meer ravioli met kreeft of paddenstoelen, arancini, coquilles met buikspek, hertenrug en canneloni met spinazie. Voor vier gangen ben je €39,50 kwijt, voor vijf €45. Voor bijpassende wijnen betaal je €5 per glas.

47 Anno Domini

Bij Italiaans restaurant annex wijnbar 47 Anno Domini kun je ook al reserveren voor de kerst, al lijkt er geen sprake te zijn van een speciaal menu. Gelukkig klinkt het reguliere menu klinkt ook smakelijk: daar staat bijvoorbeeld verse penne met pistache-pesto en pancetta op, ossenhaas met mozzarella, parmaham en marsalasaus of gewoon een goeie pizza met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en walnoten.

Houdt van Eten

Zeebaars met pompoen en kaantjes, ossenstaart met eendenlever, griet met hollandaisesaus en hert met slavink: dat zijn vier van de acht gangen die Houdt van Eten dit jaar in de aanbieding heeft. Is dat wel erg veel van het goeie? Je kunt je ook beperken tot vijf, zes of zeven gangen. Prijs vanaf €50 voor vijf gangen, plus €5 voor elke extra gang daarna.

Prinsenhof

Bij hotel-restaurant Prinsenhof kun je op elk moment van de kerstdagen terecht: ze bieden brunch, lunch en diner aan. In het Grand Café bestel je van de reguliere kaart, in het meer upscale Alacarte serveren ze een zes- of zevengangenmenu en een driegangenlunch met champagne. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

WEEVA

Restaurant WEEVA specialiseert zich in nostalgisch eten, dus voor een traditioneel kerstdiner moet je hier zijn. Je kiest voor drie tot zes gangen, zoals bijvoorbeeld hertencarpaccio, coquilles met risotto en groene asperges, eendenborstfilet met sinaasappelsaus en hazenpeper.

Brasserie Midi

Wil je graag opties hebben tijdens het kerstdiner? Bij Brasserie Midi kun je je lol op, want daar kun je kiezen uit drie voor- en drie hoofdgerechten. Wat dacht je van heilbotfilet, biet ‘Wellington’ of hertensteak, en cheesecake met perenmousse toe? Voor vier gangen betaal je €44,50, met een kaasplankje erbij €52,50.

De Betere Tijden

Wil je een beetje bijtijds of juist wat later eten? De Betere Tijden biedt twee shifts aan voor het kerstdiner: een verrassingsmenu met drie gangen van 17 tot 19.45 uur (€35) en vier gangen vanaf 20 uur (€45). Handig als er nog mensen terug moeten reizen of als jullie eerst flink moeten uitbuiken van de kerstkransjes bij de middagkoffie.

’t Feithhuis

Zijn er mensen in je gezelschap die liever geen vlees of vis eten? ’t Feithhuis serveert naast een regulier viergangenmenu met ook weer een vegetarisch kerstmenu. Ze zijn vergeten de prijs erbij te vermelden, maar vorig jaar was het €39,50. Voor wie liever al eerder op de dag aan de kerstdis gaat, is er ook een kerstbrunch bij ’t Feithhuis.

Voilà

Voor wie zich graag laat verrassen: Voilà houdt z’n zesgangenmenu à €75 geheim tot je aanschuift. Wat ze al wel verklappen: je krijgt er diverse amuses bij en koffie met friandises ter afsluiting.

De Pijp Wine & Dine

Zalm met garnalen, avocado en artisjok, zwezerik met langoustine, hertenrugfilet met spruitjes en paddenstoelen: houd je van een fancy kerstdiner, dan schuif je aan voor het vijf- of zesgangenmenu bij De Pijp (vanaf €65).  Je kunt ook voor een totaalarrangement gaan inclusief wijnen, water en koffie met lekkers.