5 restaurants voor als je iets te vieren hebt

Bul gehaald? Nieuwe baan? 30, 40, 50 of 60 geworden? Huwelijksjubileum? Allemaal prima redenen om een tafel te boeken bij een goed restaurant. Waar kun je naartoe in Groningen als je iets te vieren hebt?

Voilà


Ben je in voor een avondje culinaire verwennerij waarbij je zelf helemaal nergens meer over na hoeft te denken, reserveer dan bij Voilà. Hier serveren ze namelijk maar één dagelijks wisselend menu, vijf gangen voor €38,50. Geen last van keuzestress, dus. En aangezien het toch een speciale gelegenheid is: sla vooral de koffie met friandises ter afsluiting niet over.

W.A. Scholtenstraat 39

De Pauw

De formele, klassieke – of oubollige, zo je wilt – uitstraling van De Pauw is niet ieders smaak, maar wie graag eens chic wil eten in een restaurant dat op de klassieke Franse leest geschoeid is – inclusief onberispelijke bediening in zwart-wit tenue – moet in de Gelkingestraat zijn. Er wordt gekookt volgens de principes van nouvelle cuisine – verwacht geen al te grote porties dus – en de desserts komen langs op een trolley.

Gelkingestraat 52

Houdt van Eten

Voor wie De Pauw toch net een tikje te opgeprikt vindt, is er Houdt van Eten. Ook hier domineert de Franse keuken en tref je nette bediening met kennis van zaken, maar alles is net wat moderner en informeler. Erg geschikt als je met meerdere generaties aan tafel zit, en de zaak is ruim genoeg om ook grote groepen aan te kunnen.

Herestraat 96

Muller

Toegegeven, we hebben hier zelf nog niet gedineerd. Maar afgaand op de ervaringen van anderen, en oh ja, de Michelinster die eigenaar en chef-kok Jean-Michel Hengge jarenlang had, durven wij Muller wel aan te raden voor wanneer je iets te vieren hebt. Dat zal dan wel niet zomaar een willekeurige verjaardag zijn, want met €75 voor een vijfgangenmenu is Muller verreweg het duurste restaurant in Groningen. Er kunnen slechts acht mensen terecht, dus als je met een groepje familie of vrienden reserveert heb je de hele zaak voor jezelf.

Grote Kromme Elleboog 13

De Kleine Heerlijkheid

De kleine heerlijkheid

Dat een feestelijk diner niet hoeft te eindigen met een lege bankrekening bewijst De Kleine Heerlijkheid. Hier krijg je voor €32,50 drie creatieve, huisgemaakte en bovenal smakelijke gangen voorgeschoteld. Het is een klein zaakje met een huiskamersfeer, dus vooral geschikt voor informele etentjes en kleinere gezelschappen.

Schuitendiep 42