5 restaurants waar je een goede bodem legt

Een toefje pastinaakcrème en een paar blokjes peterseliegelei bij je keurige stukje vlees van één ons: het eten in een chique bistro ziet er prachtig uit. Maar als een diner aan een stevige borrel voorafgaat, heb je meer maagvulling nodig. Bij deze restaurants in Groningen leg je een goede bodem.

Chi-Chi’s

Voor een van de eerste recensies toog De Smaak van Stad naar het indertijd nieuwe Chi-Chi’s. Met dank aan een kortingsactie verorberden we hier voor een grijpstuiver drie gangen. Geen gangetjes, maar gangen met een hoofdletter G. Vooraf een flinke schaal nacho’s, als hoofdgerecht een burger met alles erop en eraan en toe een stuk chocoladefondant. Met dank aan dit koningsmaal voelden we de Corona’s die de maaltijd vergezelden amper.
Poelestraat 33

Cantina Mexicana

Een van de ultieme studententoko’s in de stad, want hier krijg je gegarandeerd waar voor je geld. Bestel een van de plates en je loopt na een paar burrito’s met uienringen, gevulde pepers, rijst, bonen, sla en een flinke klodder guacamole de Vismarkt op, klaar voor de kroegentocht.
Vismarkt 50

bodem3

Pappa Joe

Pappa Joe heeft niet de beste burgers van de stad, die eer gaat wat ons betreft naar The Dog’s Bollocks. Waar laatstgenoemde echter in tekort schiet, zijn de porties. Bij The Dog’s Bollocks krijg je als je een burger bestelt ook echt alleen de burger. Friet moet je er los bij bestellen. Bij Papa Joe’s wordt bij de goed vullende hamburger een schep gekruide potatowedges geserveerd. En niemand hoeft de stevige borrelaar te vertellen dat weinig de alcohol zo effectief opslurpt als de gefrituurde aardappel.
Folkingestraat 46

Napoli

Even voor de duidelijkheid: we zijn hier geen lijst aan het opstellen van de betere restaurants in de stad. Bij Napoli is de pizza bepaald niet zoals de Italianen het bedoelen. Een halve emmer tomatensaus, een te dikke korst, en dan gaat er nog het gerucht dat er nepkaas over wordt gestrooid. Menig student is echter een stapavond doorgekomen met dank aan Napoli. Goede porties en – met dank aan de dikke rand – veel koolhydraten, tegen een schappelijk prijsje.
Astraat 9

bodem1

De Kleine Moghul

Over het algemeen leent de Indiase keuken zich minder als bodemvoedsel dan de Italiaanse, Amerikaanse en/of Mexicaanse (leve TexMex). Toch kun je na een fatsoenlijke zit met drie gangen in het kleurrijke De Kleine Moghul met een gerust hart aan de shotjes. Ik kan me namelijk niet herinneren dat ik het hoofdgerecht ooit helemaal heb opgegeten. Dat ligt niet aan de kwaliteit. De curries worden in dermate gigantische hopen opgediend, dat zelfs de vegetariërs na een biryani met een goed fundament de nacht in kunnen gaan.
Nieuwe Boteringestraat 62

Eervolle vermelding: Bienvenue

Bienvenue krijgt weliswaar een eervolle vermelding, maar die gaat gepaard met een waarschuwing: ga hier NOOIT ’s avonds heen, enkel ’s nachts. Waar Italianen nog zachtjes afkeurend knikken bij de aanblik van Napoli, draaien alle nonna’s zich om in hun graf als ze horen wat er bij Bienvenue opgediend wordt onder de noemer ‘Italiaans’. Maar als om vijf uur ’s ochtends de nachtelijke trek toeslaat, is dit de beste herberg. Stil je honger met een pizza margherita met knoflooksaus om de korst in te dippen. Zoiets mag alleen op tijden dat de eetgoden slapen.
Peperstraat 27