6 x een kerstdiner bij restaurants in Groningen

Toch geen zin om straks zelf een kerstdiner te koken? Er zijn meer dan genoeg restaurants in Groningen die dat werk graag van je overnemen. We zochten er een aantal uit voor uiteenlopende culinaire wensen.

Dit is een oud artikel. Op zoek naar restaurants die in 2019 een kerstdiner serveren? Die vind je hier!

Verrassingsdiner

Laten jij en je tafelgenoten je graag verrassen op culinair gebied, dan is het kerstdiner van Beer& misschien iets voor jullie. Je kunt kiezen of je 4, 5 of 6 gangen wilt, maar wat je precies krijgt voorgeschoteld blijft afwachten. Naar wens worden er ook bijpassende bieren en wijnen bij het eten geschonken. Voor 4 gangen betaal je 36 euro, voor 5 gangen 41 euro en voor 6 gangen 45 euro.

Kerstbrunch

Heb je ’s avonds al andere plannen of moeten je gasten nog ver terug naar huis reizen? Dan kan een kerstbrunch een goed alternatief zijn voor een diner. Bij Grand Café Prinsenhof kun je beide kerstdagen tussen 11.30 en 16 uur terecht voor een uitgebreide brunch in buffetvorm voor 28 euro. Voor nog eens 6,50 euro extra krijg je er ook een glas cava bij om je middag bruisend te beginnen.

Traditionele kerst

Restaurant WEEVA specialiseert zich in nostalgisch eten, dus voor een traditioneel kerstdiner moet je hier zijn. Op het menu staat onder meer gerookte ganzenborst, ossenstaartsoep, hazenpeper, zeetong à la meunière en canard à l’orange. Aan de kinderen is ook gedacht, want voor hen is er een speciaal menu met tomatensoep, kalkoenfilet en ijs met spekjes en smarties. Je kunt drie tot zes gangen bestellen en de prijzen per gang variëren van 5 tot 25 euro. 

Diner zonder vlees

Bij ’t Feithhuis kun je met de hele familie terecht voor het kerstdiner, ongeacht hun dieetwensen. Naast een regulier menu met vis en vlees kan er namelijk ook gekozen worden voor een vegetarisch kerstmenu en een veganistisch kerstmenu, allebei met heel verschillende gerechten. De viergangenmenu’s kosten 39,50 euro. ’t Feithhuis is sowieso van alle markten thuis deze kerst, want ze bieden ook een kerstontbijt en een kerstbrunch aan.

Kies je eigen menu

Voor de kieskeurige dinergast is Brasserie Groen een goede optie. Hier bieden ze namelijk een uitgebreid kerstmenu waar je zelf een keuze uit kunt maken. Vijf voorgerechten, drie tussengerechten, vijf hoofdgerechten en twee nagerechten: daar moet iets van je gading bij zitten. De prijzen: 34,50 euro voor 3 gangen, 39,50 euro voor 4 gangen en 44,50 euro voor 5 gangen.

Eens iets heel anders

Wie zegt dat het kerstdiner moet bestaan uit rollade en stoofpeertjes? Bij Four Rose’s vier je de geboorte van Jezus op z’n Mexicaans met burrito’s, mango-sorbetijs en een strawberry daiquiri. Voor drie gangen ben je 28,90 euro kwijt. Of wat dacht je dan van een Indonesische rijsttafel bij het Javaans Eetcafé? Daar krijg je een vijfgangenmenu met onder meer salade en soep vooraf en spekkoek na voor 39,75 euro.