5x een lekker koekje bij de koffie

Het is zo’n klein genot: een verrassend lekker koekje bij de koffie. Geen saai biscuitje in plastic, biscotti of slof geworden stukje speculaas, maar iets wat het de calorieën waard maakt. Een koekje waarvoor je een tweede kop koffie bestelt. Welke zaken doen dat beetje extra moeite?

Kult

Bij Kult kun je van ’s middags tot ’s nachts terecht voor lekker en goedkoop eten, workshops, cocktails, maar ook een lekker kopje of potje thee, en met koekjes zijn ze beslist niet zuinig. Bij een bestelling van warme drankjes krijg je zowaar een koekjestrommel, met hierin een keur aan zoetigheden. Uit beleefdheid eet je het blik niet tot de laatste kruimel leeg, maar in principe mag het.

Mr. Mofongo

Zin in een traktatie op een koude dag? Nestel dan bij Mr. Mofongo en bestel een cappuccino. Je geniet dan van een heerlijke, grote mok koffie, met cacaopoeder op een trotse schuimlaag waar het lepeltje op kan rusten. Ernaast een stukje perfect kleffe brownie. Mr. Mofongo begrijpt het, voor dat koekje blijft de klandizie wel terugkeren.

Schimmelpenninck Huys

Een waarschuwing: het koekje bij het favoriete hotel van Youp van ’t Hek bevat maar liefst 116 calorieën! Hier kwam ik achter toen ik de tweede kop thee had besteld en het tweede stuk amandelstaaf al achter de kiezen had. Perfect voor de feestdagen: een opgedirkte hotellounge vol lampjes, en amandelstaaf bij de koffie.

Pernikkel

Bij Pernikkel bakken ze hun taarten écht zelf, en geven ze een voorproefje op wat er zoal in hun oven staat als je een kop thee of koffie krijgt voorgeschoteld. Erbij ontvang je namelijk een flink stuk huisgemaakte taart, dat altijd smaakt naar meer. Zo niet naar een hele punt, dan in ieder geval naar een tweede bakkie troost.

Wadapartja

Wadapartja neigt naar hipster (niks mis mee) en heeft naast verse muntthee ook verse gemberthee. Heel gezond en het proberen waard, niet in het minste geval omdat je er een kokosmakroontje bij krijgt. Iets minder gezond, maar dat kun je compenseren met de gember. Bij Wadapartja zijn ze sowieso wel van de leuke extraatjes: tijdens de lunch liggen er home made tortillachips naast je broodje.