6 x uit eten op Valentijnsdag

Goed nieuws voor wie vrijdag de liefde wil vieren: de Groninger horeca is je graag van dienst met speciale Valentijnsdiners. Wij zetten een paar opties voor je op een rijtje.

Zoet

Sweets for your sweet? Dan kun je op Valentijnsdag kiezen uit maar liefst twee toetjesdiners van zeven gangen. TOET organiseert al jaren zulke diners. Voor 39,50 euro krijg je daar vijf zoete gerechten, een hartig taartje en een kaasplateau. Brownies & Downies is nu ook op de toetjestrein gesprongen; hier kun je voor 28 euro je buik rond eten.

Klassiek

Eetcafé De Stadstuin denkt aan de stelletjes die van tradities houden. In de vestiging bij het Noorderplantsoen wordt vrijdag namelijk een viergangenmenu van klassiekers voor je bereid: garnalencocktail, bouillon met ravioli, beef wellington of forel en papillot en als dessert een chocolademoelleux om samen te delen. Kosten: 29,95 per persoon.

Sushi

Als jullie nog niet weten of je buiten de deur wilt eten of liever samen knus thuis blijft, is de vegetarische sushibox van Cook-Ing een uitkomst. Die kun je namelijk vrijdag overdag afhalen, of je peuzelt hem op bij Barrel met een goed glas wijn erbij. Voor 20 stuks betaal je 22,50 euro; voor 32 stuks 34,50 euro.

Vegan

Eet je lief geen dierlijke producten? Bij Wadapartja Westerhaven serveren ze een menu waarbij je voor elk van de drie gangen kunt kiezen tussen een veganistisch of een niet-veganistisch gerecht. Ook leuk: je date krijgt een handgeschreven kaartje met een boodschap die je bij reservering kunt doorgeven. Kosten inclusief een glas bubbels: 32,50 euro per persoon.

Kaasfondue

Chocoladefondue heeft een romantisch imago, maar of dat voor kaasfondue ook geldt weten we niet zo goed. Hoe dan ook, als je schatje van kaas houdt scoor je geheid punten met een avondje kaasfonduen op Valentijnsdag bij DOT. Voor 19,95 euro per persoon krijg je fondue van tynjetaler kaas met diverse groenten, brood, gamba’s, falafel, geroosterde aardappel en couscoussalade.

Aziatisch

Sharing is caring, roepen ze bij Aziatisch restaurant Yip, dus het verrassingsmenu dat je hier op Valentijnsdag krijgt voorgeschoteld bestaat vast uit gerechten om te delen. Voor 100 euro krijg je met z’n tweetjes drie gangen plus een fles Moët Rosé.