Bezorglekkers voor Valentijn (omdat liefde door de maag gaat)

Tja, als je de deur niet uit kunt, moet je het thuis maar extra gezellig maken met je schatje. En omdat de liefde nu eenmaal door de maag gaat, kun je bij de Groninger horeca niet alleen terecht voor een romantisch bezorgdiner op Valentijnsdag, maar ook voor ontbijt, brunch en high tea aan huis. Wij hebben je opties op een rij gezet.

Ontbijt, brunch en zoet

De Kleine Heerlijkheid bezorgt een ontbijt voor 2 aan huis met croissants, zuurdesembrood, divers beleg, fruit, sap, chocola en prosecco voor 60 euro. Het eten zit in een mooie ‘Art of Nature’-doos die je kunt bewaren.

Bij De Slingerij krijg je voor 27,50 euro een ontbijt bestaand uit onder meer croissants, verse jus, aardbeien, cheesecake en prosecco.

Van het Valentijnsontbijt van PS Koffie ( 19,50 euro p.p.) gaat 3 euro naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Je krijgt onder meer yoghurt met granola en rood fruit, broodjes en beleg, sap en thee en een taartje.

In de ontbijtbox van Mr. Smith’s Loft zit een carpacciowrap, American pancakes, croissants, sap, eitjes en een brownie. Je betaalt er 19,95 euro voor 2 personen voor.

Restaurant M is nog officieel open, maar verzorgt al wel een brunchbox voor Valentijn, met daarin onder meer brood, brioche en quiche, gerookte zalm, garnalen, vers fruit, sapjes en een blondie.

De brunch van Voilà (22,50 euro p.p.) bestaat uit onder meer broodjes en brioche, soep, huisgemaakte rillette van makreel en eiersalade, hertenrosbief, chocolademelk en appelsap.

De vegan brunchbox van De Herbivoor kun je ook voor 1 persoon bestellen. De prijs is dan 35 euro, voor 2 personen betaal je 60 euro. Je krijgt onder meer kaneel-kardemombroodjes, sinaasappelscones, breekbrood, prei-courgettesoep en diverse soorten beleg, plus chocoladecake.

De brunchbox van croissanterie Pigalle bevat onder meer een waldkornbol, croissant en koffiebroodje, plus beleg, verse jus en een brownie. Voor 2 personen ben je 37,50 euro kwijt, maar je kunt de box ook voor meer of minder mensen bestellen.

Salmagundi’s verzorgt een brunch- of borrelbox voor 2 personen (29,95 euro) met daarin onder meer platbrood met spreads, een hartig taartje, labneh cheesecake, kaas met chutney, pittige worst, köfte en tahini-brownies. Je kunt ook een vegetarische variant krijgen.

Het Oude Politiebureau bezorgt een high tea voor 2 bij je thuis voor 32,50 euro. Je krijgt bonbons, taartjes en scones, tomatensoep, thee en bubbels en een etagère-vouwpakket.

De sweetheartbox van ’t Feithhuis is gevuld met zoete lekkernijen zoals chocoladetaart, petit fours, mini-donuts en cheesecake, plus bubbels en een rode roos. Je betaalt 24,50 euro voor 2.

De high tea van TOET bestaat uit verschillende cakes en taartjes, scones, een hartige muffin en tomatensoep, plus een kaartje voor je lief. Daar betaal je 23 euro voor, eventueel aan te vullen met een flesje bubbels voor 5,50 euro.

 

Diner

Kun je niet kiezen tussen iets zoets of een diner? Brownies & Downies bezorgt voor Valentijnsdag een toetjesdiner van zeven gangen bij je thuis voor 25 euro p.p.

Bij Eetcafé Schuitendiep haal je een box met zeven gerechtjes plus brood en amuse af voor 39,50 euro p.p.

De Vegan Valentijnsbox van Achterwerk (75 euro) bevat een driegangenmenu voor 2 personen en een fles wijn, plus van alles om het gezellig te maken: kaarsen, bloemenzaadjes, een liefdesbrief en een romantische playlist.

Eetwaar heeft een heuse afrodisiacbox met zes ‘spannende gerechtjes om te delen’ voor 29,50 euro. Je kunt er ook een heel menu van maken met een hoofd- en nagerecht erbij. Dan betaal je 85 euro voor 2.

Bij Brasserie Midi kun je kiezen voor een valentijnsdiner van 3, 4 of 5 gangen, voor 32,50 tot 45 euro.

Het viergangen-valentijnsdiner van Dokjard is in een versie met of zonder vlees te bestellen. Je betaalt 44 euro p.p.

Het Mauritshuis serveert drie gangen op Valentijnsdag. Je betaalt 69,50 euro voor 2 personen en dat is inclusief een fles bubbels.

Wil je flink uitpakken, dan kun je bij Pacific terecht voor private dining: je huurt dan een appartement en krijgt daar een bbq-diner geserveerd, plus ontbijt de volgende ochtend. De kosten zijn 101,50 euro p.p.

Bij Plezant kun je een drie- tot zesgangenmenu bestellen voor een prijs die varieert van 33,50 tot 52,50 euro p.p.

Vive la Vie bereidt een driegangenmenu voor 2 personen voor 85 euro, inclusief flesje cava.

Voilà biedt een driegangenmenu met of zonder vlees aan voor 37,50 euro p.p.

In de Valentijnsbox van De Groene Stoel zitten zeven verschillende gerechtjes, plus een fles rode wijn of vier speciaalbiertjes, een flesje rozensiroop met cocktailrecept en een romantische playlist. Je betaalt 38,50 euro p.p.

Het valentijnsmenu van De Grote Frederik bestaat uit vier gangen en kost 50 euro voor 2 personen.

Bij Bisque kun je terecht voor een vijfgangen ‘sharing dinner’. Dat kost 50 euro p.p., inclusief een fles prosecco.

Het driegangenmenu inclusief prosecco van Land van Kokanje kost 38,50 euro p.p.

Bij ’t Koetshuys kun je kiezen voor een verrassingsmenu van drie (29,50 euro p.p.) of vier gangen (33,50 euro).

De Valentijnsbox van Bellami’s is er in twee varianten: een vegetarisch en een met vlees en vis. Beiden bevatten vijf gangen voor twee personen en ze kosten respectievelijk 89 en 99 euro.

Houdt van Eten bezorgt vier, vijf of zes gangen aan huis voor 35 tot 45 euro p.p.

Cateraar De Smaeckmakers heeft een viergangenmenu in vlees/vis- of vegavariant voor 39,75 euro p.p.

Brasserie Groen biedt een keuzemenu van drie gangen aan voor 37,50 euro p.p.

Bij De Betere Tijden koken ze een tiengangenmenu met kleine gerechtjes voor 37,50 euro p.p.

Het valentijnsmenu van De Branderij kost 27,50 euro p.p. voor drie gangen.

Er is een speciale valentijnseditie van de balaganbox van Florentin, gevuld met allerlei gerechtjes om te delen voor twee personen. De box kost 60 euro.