Binnenkijken bij de nieuwe Foodmarkt City

Foodmarkt City van Jumbo, de nieuwe supermarkt annex restaurant in het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt, opende dinsdagmiddag zijn deuren. De Smaak van Stad ging er meteen een kijkje nemen.

De winkel is de eerste in zijn soort in Nederland: je kunt er zowel je boodschappen doen als een warme maaltijd eten. De ene helft van de zaak is ingericht als supermarkt, de andere helft als open keuken waar verse salades, broodjes, pasta, pizza en sushi worden bereid. Die kun je ter plekke opeten in een eethoek waar ruimte is voor zo’n vijftig mensen. Je kunt de maaltijden ook laten thuisbezorgen door de eigen bezorgservice van de winkel.

De keuken van Foodmarkt City doet sterk denken aan die van de La Place die een paar verdiepingen hoger in het gebouw zit en dat is niet zo vreemd, want het La Place-concept is tegenwoordig eigendom van Jumbo.

De supermarkt verkoopt relatief veel hip gemaksvoedsel, zoals mixsapjes, sushi en poké bowls, gezonde kant-en-klaarmaaltijden en snoepgroenten, maar ook voor je dagelijkse boodschappen kun je er terecht.

Foodmarkt City in de Oude Ebbingestraat is zeven dagen per week geopend: maandag tot en met zaterdag van 8 tot 22 uur en zondag van 12 tot 22 uur.