Cappuvino is nu dan toch echt open

Het heeft de nodige maanden langer geduurd dan gepland, maar woensdagmiddag opende Cappuvino dan toch eindelijk zijn deuren.

Waarom het schijnbaar eindeloos duurde voor de koffie- en wijnbar op de hoek van Vismarkt en Guldenstraat gereed was? Eigenaar Stefan Dreize kan inmiddels lachen om alle tegenvallers: ,,Toen we met de verbouwing begonnen bleek overal asbest te zitten, zelfs in de kitrand rond de ramen was het gebruikt. En er zat nog een olietank in de grond, die door de gemeente verwijderd moest worden. Daar ging ook weer een paar maanden overheen.”

Het pand, met op de begane grond Febo en Saigon, is compleet gestript en vernieuwd. Het werd ook iets groter en kreeg met dank aan de architecten van  De Zwarte Hond een opvallende uitstraling met grote ramen die uitkijken over de altijd drukke kruising. Dat uitzicht is een van de grote verkooppunten van Cappuvino. De bartafels die pal voor het raam staan zijn expres iets lager om optimaal zicht te garanderen. ,,En je kunt van buiten dan ook goed zien hoe gezellig het hier is”, legt Dreize uit. ,,Dat moet de mensen naar binnen trekken.” Is het mooi weer, dan kunnen de ramen helemaal geopend worden zodat je op een soort overdekt terras zit.

Op de eerste verdieping staan vooral bartafels, een etage hoger kun je loungen in comfortabele cocktailstoeltjes. Wie voor de koffie komt kan er gebak van bakkerij Hovius uit Zuidlaren bij krijgen, bij de wijn horen bruschetta en crostini uit eigen keuken. Nu nog een beperkte selectie, maar de bedoeling is dat je straks een etagère vol kunt samenstellen uit twintig varianten. Verder kaas, charcuterie en luxe bittergarnituur, zoals bitterballen met rivierkreeftjes. Wat de wijn betreft, ook dat aanbod wordt nog groter dan de vijf rood, vier wit en een rosé waar je nu uit kunt kiezen. Dreize heeft nog allemaal plannen, maar wilde nu eerst wel eens van start. ,,Wat er nu staat is goed, maar het wordt nog beter”, belooft hij.