Cocktails & eierballen: er komt een festivalweekend voor foodies aan

Vanaf maandag gaan we met z’n allen weer aan het werk of de studie. Dan is zo’n eerste weekend na de vakantie natuurlijk de perfecte gelegenheid om even uit te puffen op een festival en bij te kletsen met je vrienden. Goed nieuws voor wie van lekker eten en drinken houdt: je kunt van 7 tot en met 9 september van het ene naar het andere festival hoppen.

Bij DOT is van vrijdag tot en met zondag het Cocktail & Craft Beer Festival, waar de experts van Boilermaker hippe cocktails shaken. Ze nemen ook nog eens de nodige vrienden mee: de container-zithoekjes op het terras worden omgebouwd tot barretjes waar speciaalbierbrouwers en gin- en rumstokers hun eigen drankjes schenken. DJ’s zorgen voor het juiste end-of-summer-sfeertje. Zit het weer een beetje mee – en daar lijkt het wel op – dan kun je met een glas in de hand mooi op het stadsstrand neerstrijken.

Op zondag kun je dan door naar ons eigen EierbalFestival in en rond EM2 op het Suikerunieterrein. Daar kun je 12 verschillende eierballen en andere Gronings geïnspireerde gerechten proberen terwijl je luistert naar de muziek van Swinder, Marlene Bakker, Krödde, Haas en Olaf Vos met zijn band VanDeStraat. Het hele festival is een ode aan Groningen: je kunt er Gronings leren of een workshop eierbal maken volgen, aanschuiven bij de talkshow AaierProat of een eierbal-tas (laten) zeefdrukken. Ook hier kun je trouwens terecht voor cocktails en speciaalbier: Hooghoudt en Bax Bier hebben er elk een eigen bar.

Al zin gekregen in het festivalweekend? Meer informatie over het Cocktail & Craft Beer Festival vind je hier en voor het EierbalFestival klik je hier.