De beste restaurants waar we in 2018 aten

Het hele jaar door lopen we restaurants af en delen cijfers aan ze uit. Maar welke horecazaken staan ons maanden later nog steeds levendig bij? Over welk eten dromen we nog steeds en waar maakte de bediening een beklijvende indruk? Op de valreep van 2018 zijn dit de beste restaurants waar we het afgelopen jaar aten.

Duur dineren

Alice

Van de juichende bespreking van Volkskrant-recensent Mac van Dinther was geen woord gelogen, konden we begin dit jaar zelf concluderen: het eten van de jonge Italiaanse chef-kok Alice Colombari is écht zo lekker. Tel daarbij op de uitstekende wijnen en de warme bediening en restaurant Alice is het stevige prijskaartje zeker waard.

Alacarte

In de voormalige slaapvertrekken van stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw in het Prinsenhof schoven we aan voor een koningsmaal: creatieve gerechten, goede wijnen en tiptop bediening. Toevallige voorbijgangers zullen restaurant Alacarte niet snel vinden, dus een bezoek heeft iets prettig exclusiefs.

De Kleine Heerlijkheid

De Kleine Heerlijkheid was een van de eerste restaurants die we recenseerden op De Smaak van Stad. Drie jaar en heel veel restaurants later zijn we nog steeds even enthousiast over de originele gerechten die chef-kok Zaneta Nemcova serveert: comfort food van hoog niveau, aldus een tafelgenoot.

Gemiddeld geprijsd

Brasserie Midi

Bij Brasserie Midi krijg je waar voor je geld: een driegangenmenu à la carte kost €32,50 en daarvoor krijg je gerechten waar je een hoger prijskaartje bij zou verwachten. De bediening is er ook uitstekend en op warme dagen kun je heerlijk mediterraan in de binnentuin zitten. Wij hadden er een mooie avond.

Cho Fah

Thais eten zoals het in Thailand ook smaakt, alleen dan iets minder heftig pittig: het bezoek aan Cho Fah was een smakelijke trip down memory lane. knusse donkere inrichting voor de nodige warmte. En omdat Nederland doorgaans geen Aziatische temperaturen kent, zorgt de knusse donkere inrichting voor de nodige warmte.

Op ’n koopje

El Santo

Dat Mexicaans eten geen onbestemde brij van zwarte bonen, gehakt en kaas hoeft te zijn bewijst El Santo: hier eet je authentieke soft taco’s met bijvoorbeeld gemarineerde varkensschouder en ananas-habanerosalsa. De vrolijke entourage en de zachte prijsjes doen de rest: een aanrader, dit.

De Kleine Moghul

Eerlijk is eerlijk: met Indiaas eten maak je ons al gauw blij. Maar bij De Kleine Moghul werden we verrast met wisselende specials, curry’s die je bij andere Indiase restaurants in de stad niet tegenkomt. De bekende gerechten zijn hier al goed, maar dat is nog een extra reden om aan te schuiven in de Nieuwe Boteringestraat.

Lunch

Food Matterz

De Italiaans geïnspireerde broodjes zijn belegd met kwaliteitsproducten, er hangt een prettige vibe en de bediening is hartelijk: lunchzaak annex delicatessenwinkel Food Matterz was afgelopen maart een aangename verrassing.

FLFL

De mannen van FLFL kozen één gerecht en hebben dat geperfectioneerd: falafel. Het eettentje in de Oude Kijk heeft slechts een paar zitplekken, maar falafel is van oorsprong dan ook Midden-Oosters streetfood: je mag al lang blij zijn dát je kunt zitten. Bestel en geniet.