Hier is je food-agenda voor februari

Het voorjaar lijkt nog ver weg en dus staan veel culinaire evenementen deze maand in het teken van comfort food. De Smaak van Stad zet de leukste eet-uitjes in februari voor je op een rij.

Gastronomie Festival, 2-3 februari

Van wijn, speciaalbier en koffie tot sushi, tapas, eierballen, ijs, vega-gerechten en wagyu-rundvlees: het nieuwe Gastronomie Festival in Martiniplaza staat zondag en maandag helemaal in het teken van eten en drinken. Behalve kraampjes waar lekkers verkocht wordt zijn er ook proeverijen, workshops en indoor terrasjes. De toegang is gratis. Zondag vanaf 13 uur, maandag vanaf 11 uur, Martiniplaza 

Wine, Dine & Disco, 14 februari

Of jullie nou de liefde voor elkaar willen vieren of de liefde voor goed eten en lekkere wijn, iedereen is welkom bij het event Wine, Dine & Disco op Valentijnsdag in het Stadslab. De naam zegt het al: je begint de avond met champagne, dan schuif je aan voor het diner en na het eten gaan de voetjes van de vloer. Kosten: 49,50 euro. Suikerlaan 15

WK snert- en stamppotkoken, 14 februari

Bedelen jouw vrienden om aan te mogen schuiven als jij stamppot maakt? Heb je een geweldig familierecept voor snert? Doe dan mee aan het WK snert- en stamppotkoken bij het Alfa-college, georganiseerd door de Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen. Alleen toekijken kan natuurlijk ook. 9-17 uur, Kluiverboom 3

Workshop vegan brunch, 15 februari

Voor veganisten die hun repertoire plantaardige gerechten willen uitbreiden, of flexitariërs die wat minder dierlijke producten willen eten, is er deze maand de workshop vegan brunch bij ’t Eiland. Je leert diverse dips maken, shakshuka, scones, tofu buns en vegan omeletten. De workshop duurt drie uur en kost 49,50 euro. 11-14 uur, Zuiderpark 20 

Demonstratie tsukémono, 16 februari

Fermentatie-expert Peter van Berckel geeft bij Japanse winkel Batsu een lezing en demonstratie over tsukémono, de Japanse term voor in zout ingelegde groenten die met behulp van een ‘pickle-pers’ in een paar uur of paar dagen tijd gemaakt worden. De kosten zijn 30 euro inclusief proeverij en Japanse rijstwijn. 14-15.30 uur, Pottebakkersrijge 4

Workshop Vietnamees koken, 16/23 februari

Altijd al eens willen leren hoe je Vietnamese loempia’s maakt of summer rolls? Bij Vietnamees streetfoodrestaurant La Ca kun je vanaf deze maand workshops Vietnamees koken volgen, gegeven door Phuong’s Kitchen. Volgende maand staan banh mi en pho op het menu. Kosten: 35 euro. Oude Kijk in ’t Jatstraat 20

Kaasfondue bij Wadapartja, 21 februari

Liefhebbers van kaasfondue kunnen hun lol op bij Wadapartja Westerhaven, want daar organiseren ze een fondue-avond. Je kunt kiezen uit gewone kaasfondue, Mexicaanse kaasfondue met cheddar en jalapenos of een versie met Bleu de Wolvega, plus natuurlijk groente en brood om mee te dippen. Kosten: 15,50 euro. Vanaf 18 uur, Pottebakkersrijge 21