Hier is je food-agenda voor november

Wijn, wild en workshops: dat is november voor foodies. De Smaak van Stad maakte een selectie van culi-activiteiten die de komende maand in Groningen plaatsvinden.

World Vegan Day, 1 november

Op naar de Grote Markt vrijdagmiddag, want daar deelt The Green Shift vandaag veganistische hapjes uit ter gelegenheid van World Vegan Day.  Het eten wordt bereidt in een mobiele ‘Snackbar van de Toekomst’. De actie is onderdeel van Let’s Gro. Benieuwd wat er nog meer te doen is voor foodies tijdens dit inspiratiefestival? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet. Meer info hier.

Wijnproeverij De Roemer, 3 november

Op zoek naar een goede wijn voor het kerstdiner, of gewoon zin in een middagje pimpelen? Wijnhandel De Roemer neemt meer dan 25 winterse wijnen mee naar een wijnproeverij in restaurant Beer&. Voor €12,50 kun je ze allemaal proeven en voor nog eens €30 schuif je daarna aan bij een tweegangendiner met bijpassende wijnen. Meer info hier.

Sociaal bier drinken, 8 november

Bax Bier en sociale tuinderij Toentje hebben samen een echt Gronings biertje gebrouwen met hop uit eigen tuin. Deze speciale editie van het blonde bier Kon Minder gaat in première tijdens de vrijmibo van Wadapartja Westerhaven. Met elk biertje dat je drinkt ondersteun je de teelt van groenten en fruit voor de Voedselbank, dus je hebt een goed excuus om er nog eentje extra te nemen. Meer info hier.

Vegan Drive, 10 november

Veganistisch bezorgrestaurant Vegan Eats heeft iets nieuws verzonnen: een vegan drive through. Nou ja, eigenlijk houdt het gewoon in dat je er voor de deur parkeert en de medewerkers je eten komen brengen, maar het belangrijkste is dat je als openingsactie een Beyond-burger kunt bestellen voor 1 euro. Meer info hier.

Sunday roast, 17 november

Een paar dagen geleden schreven we al over de Sunday Roast die Zondag vanaf 10 november serveert. Blijkbaar is die roast opeens helemaal hip, want Salmagundi’s zet hem ook eens per maand op tafel. Voor een uitgebreide lunch met gebraden vlees (of vega-variant), Yorkshire puddings, aardappel- en groentegerechten en diverse nagerechten betaal je €22,50. Meer info hier.

Wild Festival Groningen, 23 november

Bij EM2 vindt het eerste Wild Festival Groningen plaats, dat gewijd is aan bieren, wijnen en ciders die door spontane – wilde – fermentatie tot stand zijn gekomen. En omdat bij drank natuurlijk ook eten hoort, is er een foodcourt waar je onder meer Wilde Wadoesters en gerechtjes van De Wilde Slager kunt proeven. Een kaartje kost €17,50. Meer info hier.

Workshop kerstkoken, 23 november

Cliché maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Voor wie dit jaar met de kerst een mooi diner op tafel wil zetten, is het dus wellicht een goed idee om de workshop kerstkoken bij Cook-Ing te volgen. Je bent vier uur onder de pannen en de recepten krijg je mee. Kosten: €59,50. Meer info hier.

Workshop bonbons maken, 30 november

Wil je met de feestdagen zelfgemaakte cadeautjes geven? Chocolade doet het altijd goed, dus komt het goed uit dat je bij het Schimmelpenninckhuys kunt leren hoe je zelf bonbons maakt. Voor 2,5 uur betaal je €32,50. Meer info hier.