In beeld: International Craft Beer Festival

Het weer wilde niet helemaal meewerken op deze eerste editie van Groninginnedag. Tussen de buien door brachten we toch even een bezoek aan onder meer het International Craft Beer Festival op de Ossenmarkt.

Het door Bax Bier georganiseerde speciaalbierfestival, waar brouwers uit onder meer de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk hun gerstenat aanbieden, kwam zaterdag pas in de loop van de middag echt op gang, nadat de buien waren overgedreven. Maar met een biertje in de hand – een ‘mocha stout’ van de Tempest Brewing Company met de naam Red Eye Flight bijvoorbeeld, of een American Amber Ale met citrusnoten van H2ÖL – was het gebrek aan zon ook snel weer vergeten. En wie toch z’n frustratie kwijt moest, kon die uitleven op een hamertje tik-spel voor dronkemannen of een strijd op leven en dood wie er het langste aan een spijkerbroek kon blijven hangen.

Elders in de stad kon je nog Groningse koks tegen elkaar zien strijden op de Vismarkt, gevolgd door een workshop sushi maken door de chef-kok van restaurant Imono.

Brouwerij Martinus richtte op het dak van de VVV een pop-upcafé in met live muziek. Beneden, op de Grote Markt, stonden ook de kartonnen tenten voor de Groninginnedagcamping. Een klein kluitje tenten was het uiteindelijk maar, want met een prijs van 90 euro per nacht liep het niet echt storm.

Het International Craft Beer Festival is ook zondag nog te bezoeken, kijk hier voor meer info. Onze fotoreportage van het Jenever- en ginfestival in de Der Aa-kerk vind je hier.