In beeld: Jumbo Foodmarkt

In zes weken tijd werd Jumbo Euroborg omgebouwd tot Foodmarkt, het hybride concept van Jumbo en La Place. Wat is er allemaal veranderd? De Smaak van Stad nam een kijkje.

‘Beleving’ is het toverwoord in de vernieuwde supermarkt. Niet alleen kun je verse broodjes en maaltijden voor je neus bereid zien worden, ook het boodschappen doen moet een belevenis zijn. Tap zelf een bakje ontbijtgranen, mix en match blikjes fris uit een displaywand, haal je bier uit een grote koelcel, schep verse kibbeling en zeevruchten uit de koeling en reken af per 100 gram. Bij Foodmarkt doe je geen boodschappen, je shopt er.

 

Wie niet van koken houdt, kan z’n hart ophalen: naast vers bereide gerechten is er ook een grote selectie gezonde kant-en-klaar-maaltijden te krijgen, van zuurkool met pulled pork tot hutspot met geitenkaas en notenballetjes. En wie wel van koken houdt, is een tijdje zoet met het verkennen van de schappen vol streekproducten, vegan ingrediënten en hippe koffies en speciaalbieren. Eén mogelijk nadeel: dit is geen winkel waar je in vijf minuten weer buiten staat.

Jumbo Foodmarkt Euroborg is zeven dagen per week geopend.