Let’s Gro voor foodies

Ook dit jaar heeft inspiratiefestival Let’s Gro – van 9 tot 12 november – weer een uitgebreid programma. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zochten de bijeenkomsten en activiteiten voor je uit waar je als foodie zeker bij wilt zijn.

Let’s Gro begint woensdag voor foodies meteen met een lastige keuze: ga je wildplukken in het Stadspark van 14-16 uur, of ga je om 15.30 uur naar een debat van de Natuur- en Milieufederatie Groningen over voedselverspilling bij supermarkten? Wie optie 1 kiest, gaat met foodbloggers Marin Leus en Sanne Scheltena op zoek naar eetbare planten, paddenstoelen, bessen en noten die in het wild in de stad groeien. Hoef je niet zo nodig je eigen eten bij elkaar te scharrelen, schuif dan aan in het News Cafe bij de Natuur- en Milieufederatie. Hier wordt nagedacht over wat ondernemers zouden kunnen doen met het voedsel dat supermarkten afdanken.

IJs met Ben
Welke keus je woensdag overdag ook maakt, je kunt sowieso om 20 uur in het Grand Theatre zijn voor een ontmoeting met Ben Cohen, mede-oprichter van Ben & Jerry’s. Hij komt vertellen hoe hij en Jerry Greenfield het tot hun missie maakten om de wereld te verbeteren met ijsjes. Vergeet niet om van tevoren een gratis kaartje te reserveren.

Op donderdag wordt ’s ochtends om 10 uur in het gloednieuwe Student Hotel gepraat over ‘hospitality’, oftewel gastvrijheid in de horeca. Wat zijn de nieuwste trends op dit gebied, welke concepten zijn in opkomst en oh ja, hoe zit het eigenlijk met de aandacht voor gezond eten? Heb je niet zoveel geld om uit eten te gaan, dan kun je ’s middags om 13.30 in het News Cafe tips krijgen van foodbloggers Marin en Sanne – die van de wildplukwandeling op woensdag – over gezond en lekker eten voor weinig geld. Je eten uit het wild halen is gelukkig niet de enige optie.

Pubquiz
Voor wie van quizzen houdt én van eten, is de Grote Voedsel Pubquiz een must. Het is een quiz met een educatief tintje: je leert meer over voedselproductie en de eigenschappen van voedsel, belooft organisator de Natuur- en Milieufederatie. De quiz gaat op donderdagavond om 21.15 uur van start bij BED in de Oosterstraat.

En tot slot is er ook dit jaar weer het Grote Graandiner van de Graanrepubliek, waarbij je het Groningse landschap in voedselvorm proeft. In het proeflokaal van Bax Bier aan de Friesestraatweg krijg je een zesgangendiner voorgeschoteld met bijpassende bieren, waarvan er eentje speciaal voor de gelegenheid gebrouwen is. Aanschuiven kan op donderdag, vrijdag en zaterdag voor 50 euro per persoon.