Multiculinair Food Festival 2015

De editie van 2014 bleek voor herhaling vatbaar: ook dit weekend hebben een paar dozijn mobiele keukens een kring gevormd op het Bernoulliplein. Wij namen een kijkje, proefden een deel van het aanbod en verheugen ons nu al op de derde editie.

Hete Bliksem

Hete Bliksem is een gelegenheidsfoodtruck en normaliter een restaurant in Amsterdam Oud-Zuid genaamd Elmar. Dit is te merken aan het eten, foodtruckvoer maar dan een tikje specialer. Denk aan een broodje bal met gepofte ui, röstiballetjes met walnoten of Turks brood met worst.

De Boom

De Boom is een eetcafé op een steenworp afstand van het festivalterrein, en heeft naast vlezige opties (een burger die voor je neus op de barbecue wordt gebakken en spareribs) ook een veganistische curry. Kikkererwten, spinazie, broccoli en een kokossausje zonder rijst of naan. Je kunt het thuis ook zonder al te veel moeite maken, maar de smaak is prima.

De Olijfboom

De Olijfboom verkoopt echter pitabroodjes die je thuis met de beste wil van de wereld niet kunt fabriceren, en de supermarkt heeft dit ook niet in de schappen. Een gegrild en vers stuk gezouten brood met rozemarijn en een vulling van kip of aardappelkoekjes, afgemaakt met tzatziki, ui en tomaat. Schandalig lekker.

Het IJssie Paleissie

Zon en een groot veld om rond te rennen terwijl de volwassenen wijn drinken en zich volvreten: dit festival is een uitkomst voor ouders van jonge kinderen. Voor de kleintjes met wat minder ontwikkelde smaakpapillen is er het ijspaleis. Voor een extra sprookjesachtig effect blaast het paleis bellen.

De Visafslag

Een mobiele keuken met een goede vormgeving: de Visafslag is eerder een mobiele boot op het droge. Hier kun je terecht voor gerookte vis, een proeverijtje of gekookte mosselen. En heb je altijd al eens een oester willen proberen? Dit is je kans!

Spices

Deze wrap tandoori van Spices (in het dagelijks leven ook een restaurant in Groningen) moet je blussen met een biertje, maar dat is juist de aantrekkingskracht van het betere Indiase eten.

Resto van Harte

Resto van Harte is een initiatief van vrijwilligers met als doel om mensen door middel van eten samen te brengen. De mobiele keuken is daarom aangevuld met een klein restaurantje. De rabarber-gembercrumble is een lekkere afsluiter met een smaakcombinatie die je niet iedere dag hebt en een flinke dot creme fraiche. Crumble is alleen niet zo fotogeniek…

Hierboven staat slechts een greep uit het aanbod, maar liefhebbers van pasta, taco’s, Koreaans en Afrikaans eten kunnen bij het Multiculinair Food Festival ook hun lol op. Eén ding is zeker, om eten zit je niet verlegen, want de ene kraam is nog aanlokkelijker dan de andere. Nog een tip als afzakkertje: een bak koffie van het Koffiestation, die voor je neus wordt gefilterd. Even geduld, maar dan heb je een goed warmhoudertje als het in de mei-avond wat begint af te koelen.