Nog eens 5 x ontbijten in Groningen

We stelden al eens eerder een lijstje samen van leuke tentjes om te ontbijten in Groningen. Maar in de tussentijd zijn er de nodige nieuwe zaken geopend waar je ook terecht kunt voor een goeie kom yoghurt, een dikbelegd broodje of een stapel pannenkoeken. Daarom zetten we nog eens vijf ontbijtcafés voor je op een rij.

No25

Bij No25 weten ze wat je wilt als je buiten de deur gaat ontbijten: geen saaie boterham, maar iets om jezelf mee te verwennen. Pannenkoeken met vers fruit en honing, wentelteefjes of een omelet met bacon, bijvoorbeeld. Al kun je er ook terecht voor een croissantje met jam of een kom yoghurt met cruesli, als je niet zo’n grote eter bent ’s ochtends. No25 zit tegenover het Harmoniegebouw en is dus ideaal voor studenten die voor hun college nog even wat brain food nodig hebben. Oude Kijk in ’t Jatstraat 25, dagelijks open vanaf 9 uur (zondag 9.30 uur).

Bistro Bommen Berend

Bommen Berend
Foto: Bommen Berend

Moet het een vroeg ontbijt zijn, dan wend je de steven richting Bistro Bommen Berend voor een no nonsense stevig ontbijt. Hier kun je namelijk al vanaf 8 uur ’s ochtends terecht. Voor €9,50 krijg je een gebakken ei op brood, een broodje ham en kaas, verse jus of melk en een kop thee of koffie. Kleinere gerechten staan ook op de kaart: een tosti, uitsmijter of croissant, dan wel een kom yoghurt met muesli en vers fruit. Zo leg je een goede bodem voor een dagje shoppen of een dag hard werken. Oude Ebbingestraat 17, ma-za 8 uur, zo 10 uur.

Anat

Ontbijt voor #fitgirls – en iedereen die de dag graag gezond begint – haal je bij plantaardig ontbijt- en lunchcafé Anat. Dat zit aan de rand van het Noorderplantsoen, dus het is een mooie stop om bij te tanken na je ochtendrondje. Op het menu vind je onder meer havermout met fruit en noten, huisgemaakte granola met sojayoghurt en een groene smoothie met spinazie, appel, komkommer en bleekselderij. En dan om het af te maken een slow juice erbij of een cappucino met amandelmelk. Verlengde Grachtstraat 1, dagelijks open vanaf 10 uur.

Wadapartja

Bij Wadapartja doen ze niet aan saaie ontbijtjes, kun je aflezen aan de menukaart. Daarop staan gerechten met namen als ‘Banananananananananabreadhead’ en ‘Hold your waffle’. Maar ook als je niet zo gediend bent van lolligheid in de ochtend is het hier prima toeven, want achter die namen gaat fijn eten schuil: bananenbrood met jam en wafels met rood fruit en slagroom, bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor gebakken eieren met kaas en spek, bananen-havermoutpannenkoekjes, yoghurt met rozijnen, appel en kaneel of toast met jam en pindakaas. Eet je met z’n tweeën, dan kun je voor €12,50 per persoon ook een selectie van bovenstaande gerechten krijgen met een sapje en koffie of thee. Gedempte Zuiderdiep 39, di-vrij 9 uur open, za 10 uur, zo en ma 11 uur.

BAQ

Voor het luxe ‘hotelontbijt’-gevoel ga je naar bakkerscafé BAQ. Daar krijg je voor €12,95 namelijk een uitgebreid maal voorgeschoteld. Om precies te zijn: een gekookt eitje, verse jus, koffie of thee, een croissantje en diverse andere broodjes plus vier soorten beleg uit een lijst van tien. Niet zo’n honger? Je kunt het ook laten bij twee plakken krentenwegge of suikerbrood met roomboter voor €3,95. En als je er dan toch bent kun je ook meteen een versgebakken brood meenemen voor de lunch thuis. Folkingestraat 19, di-vrij 9.30 uur open, za 9 uur en zo 11 uur.

Nog meer ontbijt-tips? Ons vorige lijstje van ontbijtcafés in Groningen vind je hier.