Rrrollend Groningen: foodtrucks voor vleeseters

Veel bezoekers van foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje vorig weekend beklaagden zich over de hoge prijzen. Voor hen is er goed nieuws: Rrrollend Groningen is een stuk betaalbaarder.

Rrrollend Groningen werkt niet met muntjes maar gewoon met euro’s, en dat komt de prijzen ten goede. Een glas wijn heb je vanaf €3,50, brood met tapenade voor €2,50 en een hamburger voor €6. Maar op een ander punt legt dit foodtruckfestival het af tegen z’n voorgangers: verscheidenheid. We tellen vooral veel hamburgerverkopers en daarnaast onder meer een currywurstkraam en truck vol gefrituurde kip: veel vlees dus, maar weinig gezond of culinair hoogstaand eten. Voor vegetariërs is het aanbod mager.

Toch zijn er een paar foodtrucks die er uitspringen. Zoals die van tapasrestaurant La Cubanita: begin je culinaire Tour de Ossenmarkt met de borrelplank van €7,50 en zoek een plek in de loungehoek van aardappelkratjes.

De moeite waard als je van Surinaams houdt of iets nieuws wilt proberen: de Baraboer. Bara’s zijn een soort hartige gefrituurde donuts: echt troosteten. Voor €1,50 heb je er al eentje, voor €2 extra krijg je er kip bij.


Mr. Kelp biedt onder de noemer ‘healthy fastfood’ vegetarische zeewierburgers en zeewierpizza aan. Sprinkhanen en meelwormbrownies kun je er ook krijgen. Wat daar zo gezond aan is, is niet helemaal duidelijk, maar het is in elk geval anders dan anders.


De knapperige, warme wafels van The Blue Lagoon worden ter plekke voor je gesneden en gevuld: met stroop – al dan niet met een laagje chocola er overheen – of met een hartige vulling. Wij probeerden een wafel met ham en kaas: niet slecht, maar we vermoeden dat de zoete variant pas echt heerlijk is.


Voor slow food kun je direct bij de ingang van het festival terecht: langzaam gegaard buikspek, chorizo van het Iberico-varken, gestoofde varkenswangetjes. Alleen voor carnivoren, dat dan weer wel.

Openingstijden Rrrollend Groningen