Schuif aan bij de boer die je eten produceert

Het is tegenwoordig standaard praktijk in restaurants om de herkomst van ingrediënten op de menukaart te vermelden: geitenkaas van Doetie’s Geiten, aardbeien van Meinardi, biologisch vlees van slagerij De Groene Weg. Webwinkel De Streekboer voert dat idee nog een stap verder door en organiseert een diner waarbij je met de boeren kunt praten die voor de ingrediënten hebben gezorgd.

Onder de noemer ‘In bed met de boer’ bereidt Wilbert van de Kamp, kok en maatschappelijk ondernemer, op 23 mei een driegangenmenu in restaurant The Pool in het Student Hotel. Gasten krijgen onder meer speltrisotto en stoofvlees van bok met lokale groenten voorgeschoteld. Na het eten zitten de mensen die het diner mogelijk maakten klaar voor een goed gesprek. Wat voor leven hebben de geiten gehad, hoe gaat het er aan toe op de boerderij en wat is het geheim van een goed product?

De Streekboer is in 2015 opgericht om boeren en consumenten in Noord-Nederland rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Via de website kun je wekelijks bij de aangesloten boeren bestellen. Je boodschappen haal je daarna op bij een van de afhaalpunten in de stad.

Meer informatie over het evenement vind je hier.