Volg zondag deze culinaire route door Groningen

Het is weer een weekend vol evenementen in Groningen. Wat mag je als foodie niet missen? De Smaak van Stad maakte een dagplanning voor je. En het mooiste: alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

11.00 – 12.15 uur

Sla je ’s ochtends eerst je wekelijkse boodschappen in op de Natural Foods & Goods Market, een biologische markt die rond de Der Aa-kerk opgesteld is. Je koopt er onder meer biologisch brood, vleeswaren, geitenkaas, honing, jam, pindakaas en – ter voorbereiding op het middagprogramma – Groninger worst. Er zijn ook kraampjes met ecologisch verantwoorde non-food.

Natural Foods & Goods, 11-17 uur rond de Der Aa-kerk.

12.30 – 17.00 uur

Fiets door naar het Zerniketerrein naar de Dag van de Droge Worst, een eendaags festival rond de tiende editie van de Droge Worsten Test van Dagblad van het Noorden. Je kunt live bij de finale aanwezig zijn en de worsten van de zeven finalisten proeven. Slagerij Oosterhof in winkelcentrum Paddepoel, de winnaar van de afgelopen twee jaar, is ook dit keer weer een van de kanshebbers. Daarnaast staan er eetkraampjes waar je kunt lunchen, kun je zelf worst leren draaien en een Droge Worsten College volgen.

Dag van de Droge Worst, 11-17 uur in The Energy Barn.

17.15 – 20.00 uur

Toe aan iets anders dan droge worst? Zet koers richting het Ebbingekwartier, waar foodtruckfestival De Culinaire Verleiding zaterdag en zondag weer neerstrijkt. Hier kun je een wijn-masterclass volgen, meedoen aan workshops barbecueën of smoothies maken en natuurlijk je honger stillen bij de diverse foodtrucks. Tussen het eten door kun je snuffelen op de bijbehorende markt met vintage en nieuwe spulletjes voor je keuken, woonkamer of klerenkast.

De Culinaire Verleiding is op zaterdag geopend van 11-23 uur en zondag van 12-22 uur.