Wild Festival schenkt zaterdag wilde bieren, natuurwijnen en ciders

Nog niks te doen dit weekend en houd je wel van een beetje exclusiviteit? Dan is de eerste editie van het Wild Festival, zaterdag bij EM2, the place to be.

Het festival is namelijk helemaal gewijd aan bieren, wijnen en ciders die door spontane fermentatie zijn ontstaan. Aan de meeste alcoholische dranken komt een nauw gecontroleerd brouwproces te pas, maar voor ‘wilde’ dranken laat je de natuur zijn gang gaan. Dit betekent dat het resultaat elke keer iets anders is, en dus zijn zulke dranken alleen in beperkte oplage verkrijgbaar.

De organisatoren van het festival, Boilermaker en Bierselect, hebben brouwers uit heel Europa gestrikt om naar Groningen te komen. Zo is het Tsjechische Wild Creatures aanwezig, dat bier brouwt met technieken uit de wijnproductie. Het Zwitserse À Tue-Tête! legt ook die link tussen bier en wijn.

Antidoot uit Belgie geeft een eigen draai aan traditionele bieren als lambiek en saison, maar maakt ook wijn en cider. Uit eigen streek komen onder meer de Groningse kombuchaproducent Scobytea en brouwerij Elixer uit Eelde, die veel werkt met in het wild geplukte ingrediënten.

Randprogramma

Er is verder ook een foodcourt met eten dat onder de noemer ‘wild’ valt, zoals waddenoesters, gerechtjes met wild en gefermenteerde producten.

Rondom het festival zijn dit weekend nog meer evenementen geprogrammeerd. Zo  zijn er bij speciaalbiercafés De Koffer en De Toeter dit weekend diverse proeverijen. Op zaterdag kun je daarnaast meegaan met een wildplukexcursie en op het festival zelf kun je een workshop kimchi maken volgen.

Het Wild Festival is zaterdag van 13.30 tot 22.30 uur. Tickets kosten 17,50 euro en zijn hier te koop.