Bisque en Kurrie zijn open, het Broodjeshuis is dicht

Bisque, het nieuwe restaurant van Jan Gaastra aan de Verlengde Hereweg, is sinds donderdag open. Het plan was aanvankelijk om al in maart te openen, maar corona gooide roet in het eten.

Gaastra had met zijn restaurant Koriander in Drachten, dat hij vorig jaar verkocht, twintig jaar lang een Michelinster. In Groningen kookt hij ook weer volgens de klassieke traditie, met een openingsmenu van vier tot zeven gangen vanaf 45 euro.

Curry’s

Wie iets minder te besteden heeft kan vanaf vandaag terecht bij Kurrie aan de Carolieweg, de tweede zaak van de eigenaars van FLFL. Hier worden elke dag drie verschillende veganistische curry’s gekookt voor 7,50 euro per portie.

Ondertussen heeft een van de oudste horecaondernemingen van de stad, het Amsterdams Broodjeshuis, na ruim vijftig jaar z’n laatste broodjes geserveerd. De zaak aan het Zuiderdiep ging dinsdag dicht. Aan Sikkom vertelt de advocaat van de eigenaar dat ze het runnen van de zaak niet kon combineren met haar andere restaurant in Zevenaar.

Bowls

Verder werd deze week bekend dat er een nieuwe afhaalzaak opent aan de Nieuweweg, naast Flinders: Piepers & Rund, waar ze bowls gaan verkopen met, inderdaad, aardappelen en rundvlees. Wanneer de vestiging precies opengaat is nog niet bekend.

Al wel bekend is wat er gebeurt met het vrijgekomen pand van TOET aan de Ubbo Emmiussingel. Daar zit tot 1 augustus een tijdelijke afhaalzaak van André Dokter, maar daarna wordt het een Spar City.

Terras

En goed nieuws voor wie op anderhalve meter een terrasje wil pakken: nadat eerst het Suikerunieterrein en de Grote Markt al omgetoverd werden tot giga-terras, volgt nu ook de Vismarkt. Deze maand mogen de omliggende horecazaken elke dag vanaf 12 uur tafels en stoelen op de markt neerzetten, en op marktdagen na 20 uur. Als het bevalt, wordt het experiment mogelijk verlengd.