Chef restaurant De Haan uitgeroepen tot ‘bistronoom van het jaar’

Chef-kok en eigenaar Dennis de Haan van restaurant De Haan aan de Aweg is door GaultMillau uitgeroepen tot ‘bistronoom van het jaar’. Maandag werd de nieuwe editie van de gerenommeerde restaurantgids gepresenteerd. Tijdens het evenement werden ook diverse awards uitgereikt, waaronder die voor De Haan.

,,Le Coq kookt de pannen van het dak in zijn restaurant zonder bediening en doet dit met veel interactie”, schrijft de gids. ,,Hij brengt variatie in product gebruik, maakt zelf charcuterie, kookt speels en spannend en heeft een restaurant gecreëerd waar je wil zijn en terugkomen.”

Restaurant De Haan heeft geen bediening. Gasten kunnen zelf brood en drankjes pakken. Zo kon De Haan zijn zaak in zijn eentje runnen. Inmiddels staat er wel een tweede kok in de keuken, maar het concept is ongewijzigd. De Haan heeft een beperkt aantal tafeltjes en is maanden van tevoren volgeboekt.

In de GaultMillau-gids krijgt het restaurant 14 van de maximale 2o punten. Ook Vive la Vie en Alice hebben 14 punten toebedeeld gekregen. De andere Groningse restaurants in de lijst zijn Eetwaar (13.5), De Pijp (13), ’t Gerecht (13) en De Pauw (13).

Buiten de stad kreeg Onder de Linden in Aduard 16 punten, De Vlindertuin in Zuidlaren 16.5, Piloersemaborg in Den Ham 14 en De Molenaar in Onderdendam 13.5. In de nieuwe categorie Cocktailbars kreeg Mr Mofongo een plek in de top 25.