Chocoladebar Quetzal wordt Chocworld

Chocoladebar Quetzal in de Oude Boteringestraat gaat vanaf vandaag verder onder de naam Chocworld. Eigenaresse Judith Muijsson verruilt het franchiseconcept voor een zelfstandige zaak.

,,Quetzal is nog een jong bedrijf en daar kon ik mijn creativiteit niet voldoende in kwijt”, licht Muijsson de stap toe. Dus heeft ze nu, na een jaar, haar eigen concept ontwikkeld. Het grote assortiment chocolademelken, bonbons en andere choco-producten blijft, maar Muijsson wil daarnaast ook meer vegetarisch en veganistisch aanbod op de kaart zetten. ,,En er komt een pick & mix-wand met noten, fruit, hartige snacks en dergelijke, allemaal omhuld met chocolade. Daar kun je dan zelf uit tappen wat je lekker vindt.”

Een aantal vernieuwingen is al doorgevoerd: zo kun je sinds kort chocoslush bestellen, een ijsdrankje dat ergens het midden houdt tussen een slush puppy en een milkshake. ,,Dat is mijn eigen unieke product, je kunt het nergens anders krijgen. De basis is gepatenteerd door het bedrijf AlcoSlush in Winschoten en samen ontwikkelen we de recepturen.”

De transformatie tot Chocworld is nu dus vanaf 1 april officieel. ,,En nee, dat is geen grap”, belooft Muijsson. ,,Het wordt spectaculairder, eigentijdser en uitgebreider.” Lachend: ,,Ik wil een choc-effect creëren.”