Cocktails, champagne en foodsharing bij Bar 1672

Bar 1672 opent vandaag zijn deuren aan het Zuiderdiep, op de plek waar voorheen Roezemoes gevestigd was. De horecazaak is bar en restaurant in één, met een flinke lijst cocktails, champagnes en andere wijnen en een menukaart gericht op foodsharing.

Je kunt er kleine gerechten krijgen als steak tartaar, gnocchi, varkensrillette, gemarineerde zalm en eendenborst. Voor wie geen zin heeft om te delen zijn er ook een aantal specials, zoals kreeft thermidor, gebakken zwezerik en risotto met knolselderij.

Bar 1672 is eigendom van Fred en Ilona Dalebout, die aan het Zuiderdiep ook WEEVA, Taveerne Rabenhaupt en het Martini Hotel uitbaten. Ze hebben het interieur een flinke makeover gegeven in zwart, goud en wit.

De naam is een verwijzing naar de kanonskogel uit 1672 – het jaar dat Bommen Berend de stad belegerde – die in de gevel is ingemetseld. Voordat Roezemoes zijn intrek nam in het pand, zat hier Café 1672.

De zaak is van dinsdag tot en met zondag geopend voor het diner, en van donderdag tot en met zondag ook voor de lunch.