De Beren is beste restaurantketen voor vegans

Wie als veganist in Groningen wil gaan eten bij een van de restaurantketens in de stad, is het beste af bij De Beren in de Brugstraat. Dat is althans de conclusie van ProVeg, een internationale stichting die plantaardig eten wil bevorderen.

ProVeg zocht uit welke ketens in Nederland het beste aanbod hebben voor veganisten en riep De Beren uit tot winnaar. De keten scoort 7,5 van maximaal 9 punten. Op de menukaart staan onder meer een plantaardige burger, een quinoasalade en mayonaise zonder ei. Van de ketens die in Groningen te vinden zijn kun je ook bij Humphreys, Ikea en Vapiano redelijk goed terecht, concludeert ProVeg.

In de categorie fastfood scoorde New York Pizza het beste met de maximale 9 punten, Hier kun je naast veganistische pizza’s ook plantaardig ijs krijgen. Domino’s eindigt op de tweede plek met 8 punten.

De ranking maakt deel uit van een internationaal onderzoek van ProVeg naar fastfoodketens. Daaruit blijkt dat het veganistische aanbod per keten enorm verschilt per land. Waar de Pizza Hut in Groot-Brittannië bijvoorbeeld veel plantaardige gerechten aanbiedt, is in Duitsland zelfs de pizzabodem niet veganistisch.