DOT opent zijn deuren

De metamorfose van het Infoversum is compleet: van een 3D-bioscoop is het opvallende gebouw in het Ebbingekwartier de afgelopen weken omgetoverd tot restaurant en congrescentrum DOT. Vrijdagmiddag mochten genodigden alvast een kijkje komen nemen.

DOT is de negende horecazaak van Renske en John Bos van Bos & Bos Catering. Vijf daarvan staan in Groningen: naast de nieuwste aanwinst ook Huis de Beurs, Paviljoen Sterrebos en de restaurants in het Groninger Forum en het Groninger Museum. Waar Paviljoen Sterrebos het luxere segment bedient en Huis de Beurs meer in de saté-, schnitzel- en biefstukhoek zit, richt DOT zich op een jonger en hipper publiek. En dat is te zien aan het interieur, dat jarenvijftig-loungehoekjes combineert met een open keuken, robuuste houten tafeltjes en de bekende ouderwetse schoolstoeltjes.

dot1

Op de kaart staat ‘urban streetfood’, of in gewoon Nederlands: wereldgerechten. Indiase butter chicken (€16) bijvoorbeeld, Spaanse tomatensalade (€7,50), Vietnamese pho (€9), Chinese gelakte varkensnek (€15). Best schappelijke prijzen, zo te zien, al leken kleinere en grotere gerechten door elkaar te staan op het menu, dus dat was wat lastig beoordelen. Het eten zelf hebben we nog niet kunnen proberen, maar op basis van de hapjes die er tijdens de opening rond gingen – pittige kipspiesjes, pitabroodjes met zalm en een spannende oestermousse – kijken we uit naar het echte werk.

dot2

Vanaf zaterdag kan iedereen bij het nieuwe restaurant terecht. DOT gaat dan voortvarend van start met een street art festival en dj marathon van 13 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts.

dot3