Je kunt straks borrelen met uitzicht over de hele stad. Foto: Hardscarf/Wikimedia Commons

Extra terrassen erbij in Stad: borrelen op het Forum en het Suikerunieterrein

Omdat horecazaken binnen maar dertig mensen mogen ontvangen, maar borrelen in de buitenlucht onbeperkt kan – mits op 1,5 meter afstand – schieten de nieuwe terrassen de laatste dagen de grond uit.

Zo kun je vanaf maandag terecht op het dak van het Forum. Daar zet restaurant NOK zo’n vijftien tafels neer. Reserveren is niet nodig: er worden muntjes uitgedeeld aan bezoekers die het dak op willen. Zijn de muntjes op, dan moet je wachten tot er weer iemand afdaalt. Op het terras worden alleen drankjes geserveerd, geen eten.

Het Suikerunieterrein verandert zelfs in één groot terras. Vorige week kondigde Stadslab al de opening van een ‘festivalterras’ aan, maar er komen nog twee terrassen bij.

EM2 en cocktailbar The Stockroom slaan namelijk de handen ineen en openen een ‘tiki-terras’, een cocktail-hotspot in Hawaiaanse stijl dus. EM2 serveert daar steenovenpizza’s bij.

En dan komt er even verderop nog het Anderhalvemeterplein van De Luchtstroom, met als unique selling point dat je hier via Fooddrop je eten kunt laten aanrukken.