FLO. strijkt neer in pand Oude Gasfabriek

Een paar dagen geleden maakten de eigenaars van De Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier bekend met hun zaak te stoppen en nu is bekend wat er met het monumentale pand gaat gebeuren: er komt een nieuw restaurant in, FLO.

FLO. is vernoemd naar de hippe wijk Florentin in Tel Aviv en gaat eten serveren dat geïnspireerd is door die stad, waar ze de Midden-Oosterse, Noord-Afrikaanse en Mediterrane keuken combineren.

De uitbaters van het restaurant zijn Emile Bos en Tom Bullinga. Bos en Bullinga werkten allebei bij Paviljoen Sterrebos, maar hebben daarnaast een heel rijtje gerenommeerde werkplekken op hun CV staan. Zo deed Bos ervaring op bij De Librije en bij The Jane in Antwerpen en werkte Bullinga bij De Vlindertuin en Merlet.

Eten en muziek

We waren enorm geïnspireerd toen we samen in Tel Aviv waren. Man, in die stad wordt pas écht gefeest, gedronken en gegeten”, vertellen Bos en Bullinga. ,,Dit moeten we naar Groningen brengen, dachten wij.” De twee beloven ,,een ongedwongen sfeer om in te eten, drinken en chillen”. ,,Onze liefde voor muziek speelt een belangrijke rol in het concept, dus krijgen dj’s de ruimte om gasten te voorzien van verschillende stijlen muziek.” Op de kaart komt comfort food in de vorm van kleine gerechten om te delen.

FLO gaat op dinsdag 3 september open.