De ijssalon op nummer 83. Foto: Gino's IJssalon via Facebook

Gino’s IJssalon krijgt een tweede vestiging (en ander horecanieuws)

Binnenkort ben je op het Gedempte Zuiderdiep nooit meer ver verwijderd van een Gino’s IJssalon: er komt een tweede vestiging op nummer 28, in een voormalige kledingwinkel naast eetcafé De Groene Stoel. Gino’s 1.0 zit een klein stukje verderop aan de overkant, op nummer 83.

In de nieuwe zaak kun je straks terecht voor 24 smaken ijs en koffie, thee en koude dranken. Wanneer de ijssalon open gaat kunnen ze bij Gino’s nog niet zeggen, maar ze hebben al wel besloten dat hier in de winter geen stamppot verkocht gaat worden, zoals bij de eerste vestiging.

Even verderop aan het Zuiderdiep is restaurant Locanda Mediterranea nu definitief gesloten. Het Italiaanse restaurant veranderde door de jaren heen meerdere keren van naam en concept. Het begon als pizzeria Costa Viola, werd daarna specialiteitenrestaurant Da Mino en een jaar geleden dus Locanda Mediterranea. Onder een nieuwe eigenaar opent in het pand op nummer 44 straks een Aziatische noedel- en ramenzaak, Yanagi.

Ook The Pool in het Student Hotel is niet meer: het restaurant heeft een nieuwe naam gekregen – The Commons – en een restyling in boudoir-stijl, met babyroze meubilair en groene fluwelen gordijnen. De andere The Pool-vestigingen in Student Hotels elders in het land zijn al eerder omgedoopt. Op het menu staan onder meer pizza’s, burgers en salades.