Gratis bezoek aan EierbalFestival voor vijftig klanten Stadse Voedselbank

Voor vijftig klanten van de Stadse Voedselbank is een bezoek aan het EierbalFestival op 9 september helemaal gratis. De Smaak van Stad heeft de handen ineen geslagen met de standhouders en EM2 om hen kosteloos van eten en drinken te voorzien en de gemeente Groningen heeft vijftig tickets voor het evenement beschikbaar gesteld.

Initiatiefnemers van de samenwerking zijn ondernemersduo Herman van Vliet en zijn zoon Jetze, die met hun foodtruck LekkereTrek op het festival staan. De mannen werken met streekproducten en hebben een nieuwe vegaburger van drie soorten Groningse bonen ontwikkeld, die ze door de Voedselbankklanten willen laten testen. De burger, geserveerd met Groningse uienchutney op een broodje van Ommelander tarwe en Sint Jansrogge, zal voor het eerst te proeven zijn op het EierbalFestival. Ook eierbalproducent Van Genieten, Bax Bier en Hooghoudt dragen eten en drinken bij aan het uitje.

Bezoekers kunnen op het EierbalFestival veel verschillende eierballen en andere Gronings geïnspireerde gerechten proeven onder het genot van Groningse drankjes, maar er is ook een heel programma aan activiteiten en vermaak. Zo kun je zelf eierballen leren maken, wordt er een ‘broescursus Grunnegs’ gegeven door het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur en komen tijdens de talkshow AaierProat mensen aan het woord met een bijzonder verhaal over de eierbal. Op het Hooghoudt Podium treden de hele dag Groningse muzikanten op: Swinder, Marlene Bakker, VanDeStraat, Haas en Krödde. Voor wie graag mayonaise bij zijn eierbal eet staat er een tap van Brander mayonaise klaar.

Het EierbalFestival is op 9 september van 10 tot 22 uur bij EM2 op het Suikerunieterrein. Tickets kosten €12,50 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 6 – 12 jaar en zijn te koop via www.eierbalfestival.nl.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door De Smaak van Stad, EM2, Centrum voor Groninger Taal en Cultuur, Hooghoudt, Van Genieten, Bax Bier en Brander.