Groningen heeft nu z’n eigen macaronwinkel

Voortaan hoef je niet meer naar Ladurée of Pierre Hermé in Parijs om je te verlustigen aan een etalage vol macarons in pastelkleuren: macaronwinkel Smaakaron heeft dinsdag zijn deuren geopend in de Oude Ebbingestraat.

De macarons van Smaakaron – in 2015 uitgeroepen tot beste van Nederland – waren tot nu toe alleen bij een paar verkooppunten in de stad te krijgen, maar patissier Alvaro Anjos en zijn partner Gerben van Dijken droomden al een paar jaar van een eigen zaak. Die hebben ze nu op nummer 46.

Voorin liggen de macarons en gebakjes uitgestald in de vitrine van de toonbank, daarachter is de productiekeuken. ,,Hier gaan we straks ook workshops geven”, vertelt Van Dijken. ,,Eerder moesten we daar een aparte ruimte voor huren, dus het is erg fijn dat we nu alles op één plek hebben.”

De macarons, met smaken als chocolade/hazelnoot, roos, honing/walnoot en pruim/kokosnoot, zijn vooral bedoeld om mee te nemen naar huis. Wel is er een barretje waar je kunt aanschuiven met een kop koffie en iets zoets, voor wie niet kan wachten om te proeven.

Smaakaron is open op dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur.