Groningen krijgt een heuse havermoutbar

IJssalon Bij de Sluis was de afgelopen jaren telkens dicht in de wintermaanden: schepijs verkoopt nou eenmaal niet zo goed als het koud is. Om in die periode toch open te kunnen blijven, heeft eigenaar Hans Letens nu iets nieuws bedacht. Vanaf eind oktober verandert het kleine pandje op de hoek van de Eeldersingel in een havermoutbar.

,,Ik ga havermoutbowls verkopen en nog veel meer lekkere en gezonde producten”, vertelt Letens. Dat betekent: kommen warme of koude havermout, gemaakt met plantaardige melk en geserveerd met extra’s zoals vers fruit, noten en huisgemaakte granola. Verder kun je er onder meer koffie, thee en bananenbrood krijgen.

Bij de Sluis is niet de eerste die het in de winter in een andere hoek zoekt: zo verandert Gino’s IJssalon aan het Zuiderdiep al een paar jaar elke herfst in Gino’s Stamppotsalon. Toscana in de Folkingestraat maakte in de winter al eens plaats voor een pop-up afhaaltentje met Molukse gerechten.

De havermoutbar gaat de nadruk leggen op biologisch en duurzaam, zegt Letens. Zo zijn de bakjes waarin de havermout geserveerd wordt van afbreekbare materialen. Er is ook gedacht aan de mensen die het straks te koud vinden om de deur uit te gaan: vanaf november kun je de bowls bij je thuis laten bezorgen.