Jeroen en Marleen Brouwer voor de Theresiakapel.

Hoogkerk moet nog jaar wachten op nieuw toprestaurant

De eigenaren van sterrenrestaurant De Loohoeve zullen dit jaar waarschijnlijk nog niet de de deuren openen van hun nieuwe zaak in Hoogkerk. Het vergunningsproces voor de verbouwing van de monumentale Theresiakapel duurt langer dan verwacht, laten Jeroen en Marleen Brouwer weten.

,,De kapel uit 1927 is een gemeentelijk monument, waarvoor de vergunningsaanvragen gedetailleerder uitgewerkt moeten worden en dat kost meer tijd”, meldt Jeroen Brouwer. De gemeente staat volgens hem wel positief tegenover hun komst. Daarna moet er nog heel wat werk verzet worden om de kerk tot restaurant om te bouwen. Naar verwachting is dat begin 2021 pas gereed. De Loohoeve in Schoonloo, dat zijn Michelinster voor 2020 heeft behouden, blijft daarom nog heel dit jaar geopend.

Het stel belooft een ,,onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau” neer te zetten in Hoogkerk. De naam van het nieuwe restaurant wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Er is al wel een Groningse sous-chef aangetrokken: Thomas Beekhuis, die eerder bij Paviljoen Sterrebos en De Rietschans werkte.

De Brouwers besloten vorig jaar om te verhuizen en De Loohoeve te koop te zetten. Het pand in Schoonloo telt naast een restaurant ook veertien hotelkamers en 7000 vierkante meter grond, en dat werd hen wat te veel. Ze willen zich volledig op hun gastronomische ambities richten.