Groningse cateraar bezorgt nu gezonde bentoboxen aan huis

Omdat er door de coronacrisis geen bijeenkomsten mogen plaatsvinden, hebben cateraars opeens veel minder te doen. Een goed moment om aan een nieuw project te beginnen, dacht Sascha Bouwknegt van het Groninger cateringbedrijf De Smaak van het Noorden: onder de naam Sascha Serveert bezorgt ze nu maaltijden aan huis.

De bentoboxen – een van oorsprong Japanse lunchbox – bestaan uit kant-en-klare losse gerechtjes, waarbij de nadruk ligt op groente. Ze zijn er in verschillende categorieën: weerstand en sport & herstel voor wie op z’n gezondheid wil letten, afvallen voor de lekkerbekken die nu wel erg dichtgroeien, en brainfood voor wie op drukke en stressvolle dagen het hoofd erbij moet houden.

Na een hartaanval op haar veertigste besloot Bouwknegt dat ze beter moest gaan eten, maar dat bleek lastig. ,,Ik heb geleerd dat het juist niet om drastische veranderingen gaat, want die houden de meeste mensen niet vol. Het gaat om duurzame, kleine aanpassingen waardoor iets een gewoonte kan worden”, vertelt ze. ,,Ik hoop dat Sascha Serveert mensen op ideeën brengt die ze in hun vaste voedingspatroon kunnen opnemen.”

De boxen – met veelal regionale en biologische ingrediënten – worden in een straal van dertig kilometer rond Groningen thuisbezorgd.