Groningse zaken verkopen via app teveel aan eten voor weinig

Een aantal Groningse middenstanders en horecazaken heeft de strijd met voedselverspilling aangebonden. Via een app bieden ze elke dag etenswaren die ze over hebben aan tegen een zacht prijsje.

Gebruikers van de app, Too Good to Go, kunnen op basis van hun locatie zien welke zaken in de buurt er mee doen en of ze iets in de aanbieding hebben die dag. Je bepaalt overigens niet zelf wat je precies koopt bij een deelnemend bedrijf: je krijgt een ‘magic box’ met wat er op dat moment over is. Tegen de Groninger Internet Courant zegt medewerker Melvin de Groot van Too Good to Go dat je een derde van de eigenlijke waarde van die producten betaalt. De ondernemers geven zelf aan hoe laat je de box kunt komen afhalen.

In Groningen doen onder meer Stadsbakker Meijer, Coffee Break, PS Koffie, Feel Good en Bakkerij Blanche mee. De app is in 2015 in Denemarken gemaakt, maar heeft inmiddels deelnemers in meerdere Europese landen. Andere steden in Nederland deden ook al mee en nu is Groningen daar dus bijgekomen.