Het Happietaria-bestuur van 2018. Foto: Happietaria

Happietaria opent voor de 24ste keer zijn deuren voor het goede doel

Popup-restaurant Happietaria is vanaf donderdag weer een maand open. Het is de 24ste keer dat de christelijke studentenverenigingen in Groningen de handen ineen slaan om geld in te zamelen voor het goede doel.

In eerdere jaren was het nog wel eens lastig om een geschikte locatie te vinden, maar dit jaar was de zoektocht vrij snel rond. Het restaurant is de komende weken gevestigd in het oude KPN-gebouw aan de Henri Dunantlaan bij het Overwinningsplein, dat door Carex wordt beheerd.

Gasten kunnen er voor een bescheiden bedrag eten. Voor drie gangen ben je zo rond de 20 euro kwijt. De volledige opbrengst gaat naar stichting Tear, die zich inzet voor rampenpreventie in India, Nepal en Bangladesh. Het menu is overigens niet geïnspireerd door die landen: de gerechten zijn overwegen Nederlands en Frans. Zo staat er onder meer mosterdsoep op de kaart, stoofpot en dame blanche. Wat ook opvalt: de drankjes hebben vaak wonderlijke namen. De afgelopen weken was er een drankenveiling, waarbij mensen geld konden bieden om hun favoriete drankje een naam naar keuze te mogen geven.

Het restaurant wordt gerund door vrijwilligers van de studentenverenigingen. Ook in veel andere studentensteden is een Happietaria, maar ze zijn allemaal op verschillende momenten in het jaar open. Happietaria Groningen is open tot en met 20 december. Reserveren kan via de site van het restaurant.