Foto: Het Pomphuis

Het Pomphuis is eindelijk open – en je kunt er luxe dineren

Voor de horeca is 2020 een uitermate slecht jaar, maar voor Groningers die van fine dining houden is er voor de tweede keer in een paar maanden tijd goed nieuws. Kort geleden opende Bisque van Michelin-chef Jan Gaastra al aan de Verlengde Hereweg, en nu heeft Stad er met Het Pomphuis nog een restaurant bij waar op hoog niveau gekookt wordt.

Het Pomphuis is het nieuwe museumcafé aan de Kleine der A dat bij het Scheepvaartmuseum hoort. Doordat de verbouwing langer duurde dan gepland konden bezoekers de afgelopen zomermaanden alleen terecht op het terras, maar sinds 1 oktober is ook het restaurant op de eerste verdieping open. Daar kookt chef Tim Ringers voor zijn gasten.

Ringers werkte eerder onder meer bij de Prinsenhof in Groningen, bij De Loohoeve in Schoonloo en bij Librije’s Zusje in Amsterdam. Hij won in 2011 het tv-programma Topchef.

Voor een driegangenmenu bij Het Pomphuis betaal je 45 euro, of 40 voor een vegetarisch menu. Dat loopt op tot 75 euro voor de ‘full experience’ van zes gangen. Het restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag.