Kom naar het EierbalFestival op 1 september!

Begin maar vast honger te kweken, want het EierbalFestival is terug voor een tweede editie op zondag 1 september.

Dit jaar staan er 7 snackbars en eierbalproducenten op het gezinsvriendelijke festival, dat op het Suikerunieterrein bij EM2 plaatsvindt van 12 tot 19 uur. Dat betekent in totaal al gauw zo’n 10 verschillende eierballen om te proberen.

Er is van alles te doen tijdens het festival, dat mede door De Smaak van Stad georganiseerd wordt. Zo kun je je kennis van Groningen testen tijdens een pubquiz, leer je tijdens een workshop hoe je zelf eierballen maakt, wordt de beste eierbal verkozen tijdens de Grote Groninger Eierbaltest 2019 en kun je je (innerlijke) kind loslaten op het Oliehoorn Spellenplein. Verder is er live muziek van Steernvanger, The Blind Roofers, VanDeStraat en DJ Soolz.

Eetwedstrijd

Nieuw dit jaar is ook het NK Eierbal Eten: wie kan de meeste eierballen opeten in 10 minuten tijd? De wedstrijd is een kleine knipoog naar de eerste editie van het EierbalFestival, vorig jaar, toen de honger naar eierballen groter bleek te zijn dan het aanbod.

De eierballen voor het kampioenschap worden beschikbaar gesteld door horecagroothandel en eierbalproducent Sloots uit Nieuw-Buinen. Toepasselijk, want het bedrijf is voortgekomen uit snackbar Sloots Automatiek, die vroeger in de Oude Ebbingestraat zat en wordt gezien als de uitvinder van de eierbal.

Meer informatie en tickets: www.eierbalfestival.nl