‘Kookpotcast’ hoopt op financiering met statiegeld

Het Groningse productiehuis PodGront zet een bijzondere manier van crowdfunding in om zijn nieuwe podcast gefinancierd te krijgen: het inzamelen van statiegeldbonnen.

PodGront wil een ‘Kookpotcast’ maken over hoe mensen kookten in de periode 1500 – 1850. Archeoloog Merit Hondelink, die promotie-onderzoek aan de RuG doet naar dit onderwerp, zal tijdens de luisterdocumentaire een aantal historische gerechten bereiden, op zo’n manier dat je meteen mee kunt koken. De authentieke recepten variëren van limonade tot stoofpot met blanc manger als toetje.

Maar omdat de startup nog slechts een beperkt bereik heeft met zijn podcasts, blijkt het lastig om advertenties of sponsors te regelen. Daarom zamelt PodGront de komende tijd statiegeldbonnen in bij vier vestigingen van de Albert Heijn in Groningen. Mensen kunnen hun bonnetjes inleveren in een doos die naast de emballage-automaat staat.

De inzamelactie loopt tot 28 april bij de AH aan de Eikenlaan. Daarna staat de donatiebox van 8 mei tot en met 5 juni bij de AH in de Brugstraat, van 22 mei tot en met 19 juni in de vestiging aan de Van Lenneplaan en van 1 tot en met 30 juni bij de supermarkt aan het Floresplein.