De Theresiakapel in Hoogkerk. Screenshot Funda in Business

Krijgt Groningen weer een Michelinster?

Goed nieuws voor het culinaire klimaat in Groningen: de eigenaren van restaurant De Loohoeve in Schoonloo, bekroond met één Michelinster, gaan een nieuw restaurant beginnen in Hoogkerk.

In een video op Facebook teasen Marleen en Jeroen Brouwer de verhuizing naar de Theresiakapel, het voormalige katholieke kerkje. Tegenover RTV Drenthe bevestigen ze de verhuizing, die pas plaats zal vinden nadat hun huidige hotel-restaurant verkocht is. Het echtpaar wil zich volledig op hun gastronomische ambities richten en daar past het uitbaten van een hotel niet bij.

De kans is dus groot dat Groningen eindelijk weer een sterrenrestaurant binnen de gemeentegrenzen krijgt. Sinds het inmiddels gesloten Muller in 2012 zijn concept aanpaste, wat ten koste ging van zijn ster, heeft Stad geen Michelinrestaurants meer gehad. De dichtstbijzijnde sterrenzaken zijn nu Onder de Linden in Aduard en De Vlindertuin in Zuidlaren.

De ster zal overigens wel opnieuw verdiend moeten worden: Michelinsterren kunnen niet meegenomen worden van het ene naar het andere restaurant.