Het Ludina Terras moet weg van de gemeente

Het terras dat meerdere keren werd uitgeroepen tot beste van Groningen is per direct opgedoekt. De gemeente heeft de vergunning van het Ludina Terras, dat op het dek van een woonschip in de Turfsingel was aangelegd, niet verlengd.

Het terras kreeg in 2015 bij wijze van proef een vergunning voor twee jaar, die daarna nog eens met twee jaar verlengd werd. Maar nu vindt het college van burgemeester en wethouders het mooi geweest, is te lezen in een brief aan de gemeenteraad.

De vergunningverlening werd in 2015 aangevochten en in 2017 opnieuw. Naar aanleiding van de bezwaren is er toen toegezegd dat de verlenging eenmalig zou zijn. De eigenaren van café De Toeter, waar het terras bij hoort, hadden desondanks gehoopt het Ludina Terras te kunnen behouden tot de plannen voor de herontwikkeling van het BIM-tankstation een paar meter verderop concreet worden. Daar zijn ook terrassen aan het water voorzien. B&W vinden dat geen optie.

Het college schrijft verder dat het terras weliswaar een versterking is voor de binnenstad en voorziet in een behoefte, maar dat het vanuit ruimtelijk oogpunt ongewenst is ,,dat een authentiek schip definitief wordt ‘opgetopt’ met een terras”.